Wandelaar bos in rode jas

Bedrijfsuitje

Teambuilding

Ben je op zoek naar teambuilding? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Escaperooms bieden een activiteit waar een gezamenlijk doel binnen korte tijd gerealiseerd moet worden door onderlinge samenwerking in een natuurlijke omgeving, hierdoor hebben al veel vakkundige coaches escaperooms inmiddels toegevoegd aan hun gereedschapskist. Op een ongedwongen manier komen de diverse gedragingen en rollen binnen het team naar voren.

Samenwerking en vermaak

De puzzels zijn ontworpen in overleg met psychologiepraktijk de Living, waardoor het teambuildings-aspect in het DNA van onze kamers verweven zit. Het effect hiervan is zichtbaar door de intensieve samenwerking die nodig is om de escaperoom tot een succesvol einde te brengen. Er moet worden nagedacht over een strategie en er moet voor een aanpak gekozen worden. Vervolgens moeten de opdrachten met meerdere personen uitgevoerd worden. Alleen kom je er niet… en met allemaal eilandjes ook niet.

De nadruk op groepsdynamiek is onbewust aanwezig voor elk team dat onze rooms speelt, ongeacht of het om vrienden, familie of collega’s gaat. Om hier volop van te profiteren, bieden we een teambuildingsactiviteit in combinatie met coaching aan.

Professionele coaching

De activiteiten worden door middel van camera’s en microfoons gevolgd en vastgelegd door onze professionele coaches. Vervolgens gebruiken we diverse technieken om deze gegevens te analyseren en terug te koppelen naar de groep tijdens de training. Wie neemt de leiding, wie is de ontdekker, hoe verloopt de onderlinge communicatie, hoe wordt er gereageerd op stagnatie? Dit zijn slechts enkele van de vele onderwerpen die op een natuurlijke manier zichtbaar worden tijdens het spelen van de escaperoom. Voor verschillende doeleinden zijn er geschikte methodieken, wij hanteren o.a. Belbin, DISC en oplossingsgericht werken.

Waarom bij Swolland?

Onze escape rooms zijn specifiek gebouwd met teambuilding in gedachten. Hiervoor hebben we gekozen omdat wij een achtergrond hebben in de psychosociale sector en onze kennis hebben in gezet om de groepsdynamiek bloot te leggen. Dit zorgt niet alleen voor een erg gave beleving waarbij de deelnemers van elkaar afhankelijk zijn, het is hierdoor ook een bijzonder goede tool om gedragspatronen van de groep en van de individuele leden te analyseren.

Hoe werkt het?

Interesse in teambuilding/coaching door één van onze coaches? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch, via de mail of een ander gewenst medium (we hebben helaas geen fax). Onze gegevens staan op onze contactpagina. Indien er na het contact interesse is, sturen wij een coach langs om in gesprek te gaan, uiteraard kan dit gesprek ook bij ons op locatie plaatsvinden onder het genot van een bak koffie/thee. In dit gesprek wordt overlegd wat er speelt in het team en welke methodiek het beste aansluit bij het team.

Dan volgt er een vrijblijvende offerte, als deze akkoord is wordt er een datum gepland. De groep komt spelen terwijl de coach meekijkt. Naderhand worden de bevindingen in de groep gedeeld aan de hand van de gekozen methodiek. Er zal een klein stuk theorie plaatsvinden, zodat het ook inzichtelijk wordt wat achter de coaching zit. En er zullen er diverse op maat gemaakte coachingsoefeningen volgen.