escape room Zwolle

Escaperooms Zwolle

Escaperoom Zwolle Escaperoom Area038

Escaperoom Area038

escaperoom Zwolle

Geheime basis
75 minuten
meerdere kamers
Samenwerking

Doelgroep

2-6 spelers
Optimaal: 4-5
12 jaar
75% ontsnapt

Praktisch

Nederlands/Engels
Indoor
Airconditioning
Escape veilig
Pin/Ideal/Factuur
€139.95
inclusief 9% btw
Escaperoom Zwolle Escaperoom De Alchemist

Escaperoom De Alchemist

escaperoom Zwolle

Laboratorium
75 minuten
Meerdere kamers
25+ puzzels

Doelgroep

2-6 spelers
Optimaal: 4-5
14 jaar
45% ontsnapt

Praktisch

Nederlands/Engels
Indoor
Airconditioning
Escape veilig
Pin/Ideal/Factuur
€139.95
inclusief 9% btw
Escaperoom Zwolle Escaperoom Temple Run

Escaperoom Temple Run

escaperoom Zwolle

Verloren tempel
75 minuten
144M² XXL!!!
Hindernisbaan

Doelgroep

2-8 spelers
Optimaal: 4-5
12 jaar*
??% ontsnapt

Praktisch

Nederlands/Engels
Outdoor
Gedeeltelijk overdekt
Escape veilig
Pin/Ideal/Factuur
€149,95
inclusief 9% btw

Veel gestelde vragen/FAQ over escaperooms

Wat is een escaperoom en waarom zijn ze zo populair?

Een escaperoom is een interactief spel waarin teams puzzels oplossen om binnen een tijdslimiet uit een themakamer te ontsnappen. Hun populariteit komt voort uit de unieke combinatie van teamwork, avontuur en de voldoening van het oplossen van complexe raadsels. In tegenstelling tot traditionele escaperooms, onderscheiden onze kamers zich door een langere duur van 75 minuten, high-tech puzzles en een decor dat je onderdompelt in een compleet andere wereld. Bij Swolland zetten we in op kwaliteit en technologie om een ervaring te bieden die zowel uitdagend als onvergetelijk is.

Welke escaperoom moet ik spelen?

Als je het niet weet, bevelen we een escaperoom voor beginners aan. Area038 is dan de meest geschikte escaperoom. Wil je wat gerichter zoeken? Doe dan onze escaperoom quiz:

Zijn escaperooms geschikt voor teambuilding en bedrijfsuitjes?

Absoluut! Escaperooms bij Swolland bieden een unieke kans voor collega’s om samen te werken in een niet-werkgerelateerde omgeving. Het vereist communicatie, teamwork, probleemoplossende vaardigheden en creatief denken, wat bijdraagt aan de teamdynamiek en de onderlinge relaties versterkt. Onze escaperooms zijn ontworpen in samenwerking met een psycholoog om zowel uitdagend als inclusief te zijn. Door de high-tech puzzels kunnen we de nadruk leggen op samenwerking, waardoor ze perfect zijn voor teambuilding en bedrijfsuitjes.

Hoe kan ik het beste voorbereiden op een escaperoom avontuur?

We raden je aan om met een open geest en veel enthousiasme te komen. Teamwerk en communicatie zijn essentieel, dus zorg ervoor dat je team klaar is om samen te werken. Comfortabele kleding en schoenen zijn aanbevolen, aangezien je mogelijk fysiek actief zult zijn. Lees vooraf geen oplossingen online; de lol van escaperooms ligt in het zelf ontdekken en oplossen van de puzzels. Wil je nog meer tips hebben, lees dan onze pagina 10 tips voor als je een escaperoom gaat spelen

Waarom moet ik bij jullie een escaperoom komen spelen?

Al onze escaperooms zijn voorzien van de nieuwste technologie, bevatten meerdere kamers, en scoren consequent hoog in klantenreviews, met een 9.6 op Google, maar ook op andere sites scoren we consequent erg hoog. Wij geloven dat het succes van een escaperoom ligt in uitdagende puzzels die naadloos zijn verweven met een diepgaand thema. We kiezen nooit voor de makkelijke oplossing. Met meer dan 10 jaar ervaring in het bouwen van escaperooms, behoren we tot de top van het Nederlandse escaperoom gilde. Ontdek zelf waarom – boek vandaag nog jouw avontuur op onze website.

Kun je me wat meer vertellen over escaperooms?

Jazeker, we hebben een artikel voor je geschreven: wat is een escaperoom?

Hoe zit het met de leeftijd?

Dit verschilt een klein beetje per escaperoom. Vanaf 12 jaar achten wij spelers oud genoeg om de puzzels op te lossen. Omdat onze puzzels geen gebruik maken van verworven kennis, zijn volwassenen nauwelijks in het voordeel, maar wel iets. Wel is de Alchemist een erg lastige kamer. Wij bevelen daarom Area038 of de Temple Run aan.

Ik ben claustrofobisch, is dat een probleem?

Dat ligt aan een aantal factoren. Het is goed om te weten dat Je altijd zelf op elk moment kunt ontsnappen met een noodknop. Dit stopt het spel niet voor de anderen.

Als je het eng vind om op welke manier ook opgesloten te worden, kun je beter geen escaperoom spelen. Als het pas een probleem wordt als de ruimtes heel erg benauwd worden, dan is bij ons eigenlijk alleen Area038 ongeschikt. Mocht je het wat spannender vinden om opgesloten te worden, dan is Temple Run zo ruim als een escaperoom maar kan zijn. Je zit “opgesloten” (er is dus altijd een toegankelijke nooduitgang), maar het is in de buitenlucht in een kamer van meer dan 150 vierkante meter.

Zijn escaperooms eng?

Dat verschilt per kamer, lees daarom goed de informatie over de kamer zelf. De Alchemist en Area038 hebben wat duistere thema’s en we zien dat mensen soms schrikken. Maar heel eng zijn de kamers niet. Temple Run is de minst enge kamer.

Zijn er acteurs in de escaperoom?

Nee, wij werken niet met live acteurs, je hoeft dus niet bang te zijn dat er mensen achter je aankomen.

Welke kleding moet ik dragen in een escaperoom?

Voor indoor escaperooms raden we comfortabele kleding en schoenen aan. Je weet van tevoren niet exact wat je tegenkomt, maar ga ervan uit dat je soms moet kruipen en klimmen. Trek daarom ook niet je nieuwste kleding aan. Voor de outdoor escaperoom zouden we kleding aanbevelen waarvan je het niet erg vind als die vies wordt. En kleed voor het weer natuurlijk!

Zijn er meerdere kamers?

Ja, elke escaperoom die wij bouwen bevatten een behoorlijk aantal kamers. Hoeveel precies zullen we niet uit de doeken doen

Met hoeveel personen kunnen we in de escaperoom?

Het minimum voor onze escaperooms is 2 spelers, dit is wel heel erg uitdagend. Het maximum verschilt per kamer. Wij bevelen normaalgesproken tussen de 4 en 5 spelers aan, hierbij is de groepsdynamiek namelijk optimaal en is er genoeg uitdaging.

Kan ik een escape room met 2 personen spelen?

Bij ons zijn alle escape rooms zo gebouwd dat ze met 2 personen gespeeld kunnen worden. Als je een escaperoom zoekt voor 2 personen, kijk dan altijd even op de website naar het minimum aantal personen. Over het algemeen is de uitdaging in een escaperoom een stuk groter met z’n tweeën, dat geldt zeker voor onze escape rooms. Je krijgt wel alles heel intensief mee.

Kan ik een escape room met 8 personen spelen?

Bij ons kan alleen de Temple Run met 7 of 8 personen gespeeld worden. Een escape room voor 8 personen is vrij uniek. Voor de meeste escape rooms is 4-5 personen ideaal, omdat dit een mooie groepsgrootte is waarbij iedereen actief kan deelnemen en het bevordert een goede groepsdynamiek. We raden 7 of 8 personen in een escaperoom alleen aan als de gezelligheid voorop staat, meer dan het puzzelen.

Hoe kan ik mijn boeking annuleren of verzetten?

We begrijpen dat plannen kunnen wijzigen. Raadpleeg ons annuleringsbeleid op onze website of neem direct contact met ons op om de boeking te annuleren of te verzetten. Algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Heeft de escaperoom fysieke elementen waar ik rekening mee moet houden?

Een escaperoom heeft vaak wel enkele fysieke elementen. Klimmen en kruipen voegt een waardevolle beleving toe, hierdoor zijn er echter weinig escaperooms die geschikt zijn voor mensen in een rolstoel. Onze Temple Run bevat zelfs een complete hindernisbaan en is de meest fysiek intensieve kamer die we hebben. De Alchemist is fysiek het minst intensief. Mensen die moeilijk ter been zijn kunnen de Alchemist prima spelen en alle puzzels in Area038. Bij de Temple Run kunnen we de hindernisbaan desgewenst overslaan, maar dat is wel een essentieel onderdeel van de beleving.

Zijn de escaperooms veilig?

Ja. Al onze escaperooms voldoen aan de wettelijke eisen voor de veiligheid. In Nederland hebben we het bouwbesluit, waaraan alle escaperooms verplicht zijn om aan te voldoen. Hierin is onder meer besloten dat je zelf altijd zonder hulp uit een kamer kan, ook als die op slot zit. Bij elke deur zit een noodknop zodat je zonder hulp uit de kamer kunt ontsnappen. We houden ons aan alle brandvoorschriften. Voor alles wat we doen hebben we een vergunning van de gemeente Zwolle. Daarnaast is er altijd iemand aanwezig. Al onze kamers zijn voorzien van meerdere camera’s en microfoons. Hiermee kunnen we op afstand zien en horen wat er gebeurd. We hebben een aantal fysieke elementen (kruipen en klimmen), maar deze zijn niet gevaarlijk. Voorzichtigheid is natuurlijk altijd geboden. Als je onvoorzichtig bent kun je een blauwe plek of wat schrammen oplopen.