escape room Zwolle

Escape room Area038

Escaperoom Area038

Geheime basis
75 minuten
meerdere kamers
Samenwerking
2-6 spelers
Optimaal: 4-5
12 jaar
75% ontsnapt
Nederlands/Engels
Indoor
Airconditioning
Escape veilig
Pin/Ideal/Factuur
€139.95
inclusief 9% btw
verhaal van escaperoom Escaperoom Area038 in Zwolle

Het verborgen lab van escape room Area038 in Zwolle

Er bestaan allerlei wilde geruchten en complottheorieën over twijfelachtige menselijke experimenten. Maar ook over hightech wapentuig en het filmen van de maanlanding. Er zijn zelfs geruchten dat er aliens bewaard worden, hoewel officiële bronnen dit stellig ontkennen.

Momenteel worden er proefpersonen gezocht voor nieuwe onderzoeken. Dat is voor jullie de uitgelezen kans om eens verder rond te kijken.

Bereid je voor op een ervaring waar het daglicht niet kan komen en ontdek wat er werkelijk speelt in Area038. Durven jullie de uitdaging aan en ontrafelen wat de overheid zo krampachtig probeert te verbergen? Stap binnen in een wereld waar wetenschap en mysterie hand in hand gaan en laat je meeslepen door het avontuur dat wacht in Escaperoom Area038. Beleef het nu!

motivatie van escaperoom Escaperoom Area038 in Zwolle

Waarom Area038 de beste escaperoom is voor jou

Area038 onderscheidt zich door de implementatie van geavanceerde technologieën die zowel de puzzels als de omgeving een futuristische uitstraling geven. Deze escaperoom is door de vele kleine ruimtes ontworpen voor een beperkt aantal spelers, dit draagt bij aan de duistere, claustrofobische sfeer in de zoektocht naar verborgen oplossingen door een wirwar van kamers.

De escaperoom combineert hightech elektronica met mechanische puzzels, waardoor spelers worden ondergedompeld in een ervaring die zowel fysiek als mentaal uitdagend is. Dit maakt Area038 een topkeuze voor liefhebbers van escaperooms die op zoek zijn naar elektromechanische puzzels, dynamische effecten en gedetailleerde, thematische afwerking. De kamer is goed te doen voor beginners, maar biedt ook voldoende uitdaging en vernieuwing voor ervaren spelers.

Wat zeggen bezoekers over area038 in Zwolle? Ontdek het hieronder!

“Dit was voor ons pas de 4e escaperoom die we speelden, maar wat een ervaring.. !!!!!! Een escaperoom waar je echt even je tanden in moet zetten, maar die met collectief denkwerk en teamwork te doen is. Heel vriendelijke en gezellige eigenaren die zelf alles opgebouwd en bedacht hebben. Petje af...... ZEKER EEN AANRADER !!!!!”

G.J.A. Donders -

“Maar meest belangrijk: de puzzels waren echt top! Dit zijn de dingen waar ik persoonlijk van houd: creatief, net even logisch nadenken, associeren en goed onthouden wat je allemaal nou echt nog hebt gezien/ weet.”

Katja Dechering -

“Vanavond Area038 escaperoom gedaan. We waren met 6 personen waarvan sommigen vaker escaperooms spelen en sommigen een enkele keer. Voor mij was dit de eerste. En wat voor een! Vriendelijk ontvangst en duidelijke instructie. Wat zat dit goed in elkaar, we hebben ervan genoten en… we hebben het gehaald, haha op het nippertje.”

Flora De Jong -

“Een hele leuke escape room. We wisten met ruim 11.58 minuten over naar buiten te komen. Het ziet er allemaal goed verzorgt uit. En met al die verschillende kamers heb je steeds weer een nieuwe verassing.”

Wim Vos -

“Erg originele escaperooms! Beide kamers zijn met veel oog voor detail uitgewerkt en de puzzels zitten goed in elkaar. Mooie thema's met veel licht en geluidseffecten.”

Sander Broeks -

“Bij aankomst werden wij hartelijk ontvangen door Gerben, één van de zeer vrolijke eigenaren. De escaperoom zelf begint al spannend en het verhaal zit goed in elkaar [...] 10 voor de vormgeving van de binnenkant, 10 voor de spanning en een 10 voor Gerben voor de manier waarop hij je gastvrij ontvangt!”

Remco Lazet -

“Ontzettend gave escaperoom. Zit goed in elkaar met verschillende ruimtes en veel geautomatiseerde features. Boven verwachting leuk. We komen zeker nog een keer terug voor de andere escaperoom.”

Roan Danhof -

“We hebben één kamer gedaan, echt super tof! De spellen zijn goed in elkaar gezet en het ziet er mooi uit. Personeel is vriendelijk en stelde je waar nodig gerust voordat we begonnen. We komen zeker nog eens terug voor de andere kamers!”

Robin Vos -

“Super leuke escaperooms. Eigenaren zijn super enthousiast en willen je echt de best mogelijke ervaring geven.”

Kylian -

Veel gestelde vragen over Area038

Ik ben claustrofobisch, is dat een probleem?

Ja. Je wordt in deze kamer opgesloten in kleine ruimtes. Je kunt altijd zelf ontsnappen met een noodknop. Als dat je niet genoeg geruststelt, stellen we een andere escaperoom voor. De Alchemist is een stuk minder claustrofobisch. Maar onze outdoor escaperoom Temple Run is nog beter geschikt als je claustrofobie hebt.

Is de escaperoom een probleem als ik kleurenblind ben?

Er zijn enkele puzzels in deze kamer waar kleur een rol speelt. We kunnen hier desgewenst omheen werken, maar voor de optimale beleving zitten er in ieder geval 2 mensen in de groep die niet kleurenblind zijn

Hoe zit het met de minimumleeftijd?

De minimumleeftijd van Area038 is 12 jaar. Dit is gebaseerd op een groep zonder begeleiding. Met begeleiding van bijvoorbeeld (één van de) ouders, mag deze leeftijd lager zijn. De reden dat we 12 jaar aanhouden is omdat we door ervaring weten dat vanaf deze leeftijd een escaperoom qua puzzels goed te doen is. De kamer is een beetje eng, maar dit is goed te doen voor de meeste 12 jarigen.

Waar staat Area038 voor?

Area038 is een samenstelling van Area51 (een geheime Amerikaanse basis) en 038, het netnummer van Zwolle, waar deze Nederlandse geheime basis staat.

Is de kamer eng?

Area038 niet heel eng. Er zijn geen live acteurs in de kamer. Ook zijn er geen schrikmomenten in de kamer. De kamer is wel donker en ziet er uit als een geheim onderzoekslaboratorium. Als je snel schrikt kun je sommige dingen eng vinden.

Zijn er meerdere kamers?

Ja, er zijn meerdere kamers. Je gaat van de ene ruimte naar de andere. Dus je bent echt een ondergrondse basis aan het verkennen. Hoeveel ruimtes je door navigeert, zullen we hier niet verklappen, maar het zijn er genoeg!

Zijn er acteurs in de escaperoom?

Wij werken niet met live acteurs. Wel kan het dat je iemand op een beeld voorbij ziet komen, maar er gaat niemand bij jullie de kamer in om je de stuipen op het lijf te jagen

Wat moet ik dragen?

Voor Area038 raden we comfortabele kleding en schoenen aan. Er zitten een aantal ladders en kruipelementen in de kamer.

Met hoeveel personen kan ik deze escaperoom spelen?

In escape room Zwolle – Area038 passen minimaal 2 personen, maximaal 6. We kunnen voor deze escaperoom helaas geen uitzondering maken, dit heeft te maken met het aantal startposities. Voor de optimale beleving bevelen we aan met 4-5 personen. 2-3 personen is erg uitdagend en met 6 personen is het wat druk.

Kan ik in het Engels spelen?

Ja hoor, geen probleem. Alle puzzels in Area038 zijn tweetalig, net als ons personeel.

Heeft deze kamer fysieke elementen waar ik rekening mee moet houden?

Er zijn enkele elementen in deze escaperoom die een korte fysieke inspanning vragen. Deze kunnen desgewenst overgeslagen worden.

Is de escaperoom gevaarlijk?

Nee, escape room Zwolle – Area038 voldoet, net als al onze escaperooms aan alle veiligheidseisen. We vragen wel om voorzichtig te zijn, je al niet de eerste zijn die met een blauwe plek naar huis gaat.

Waar kan ik een review achterlaten?

Dat kan op meerdere plekken, bijvoorbeeld via Google!

Bekijk ook onze andere escaperooms