escape room Zwolle

Escaperoom De Alchemist

Escaperoom De Alchemist

Laboratorium
75 minuten
Meerdere kamers
25+ puzzels
2-6 spelers
Optimaal: 4-5
14 jaar
45% ontsnapt
Nederlands/Engels
Indoor
Airconditioning
Escape veilig
Pin/Ideal/Factuur
€139.95
inclusief 9% btw
verhaal van escaperoom Escaperoom De Alchemist in Zwolle

De Alchemist van escaperoom Zwolle

In de donkerste uithoeken van onze wereld, ver weg van nieuwsgierige ogen, voert een beruchte Alchemist zijn geheime experimenten uit. De Alchemist combineert astrologie, dubieuze medische praktijken en allerlei duistere experimenten. Hiermee zoekt hij naar het ultieme geheim: het eeuwige leven. Ontdek het nu in escaperoom Zwolle – De Alchemist!

Door zijn grenzeloze ambitie zijn de grenzen tussen wetenschap en magie vervaagd. Maar er is iets misgegaan, iets duisters is ontwaakt. En alleen jullie kunnen het stoppen.

Tijdens deze unieke escaperoom beleving worden jullie ondergedompeld in een wereld vol mystieke raadsels en verborgen geheimen. Analyseer de studeerkamer van de Alchemist. Onderga duistere medische proeven. Doorgrond het geheim van de sterren. Ontrafel de mysterieuze geheimen van de elementen. En ontdek de donkere experimenten die Alchemist achter gesloten deuren uitvoert.

Tijd is belangrijk! Jullie hebben slechts 75 minuten om de Alchemist te verslaan en zijn duistere krachten voor altijd te bezweren.

motivatie van escaperoom Escaperoom De Alchemist in Zwolle

Waarom de Alchemist de beste escape room voor jou is

De Alchemist is een escaperoom die uitblinkt door zijn prachtige Steampunk decor en een vrachtlading aan uitdagende puzzels en complexe technische raadsels, waardoor het een intense en meeslepende ervaring is voor ervaren spelers. Het steampunk-thema is geïntegreerd in zowel het decor als in de puzzels, wat bijdraagt aan een visueel indrukwekkende en sfeervolle omgeving. De escaperoom staat bekend om zijn moeilijkheidsgraad vanwege de vele puzzels. Dit zorgt voor een intensieve beleving. Hoewel de escaperoom over meerdere kamers beschikt met voldoende ruimte, ligt de focus op de kwaliteit van de puzzels en de technische uitvoering ervan. Het fysieke aspect van deze kamer is bewust beperkt gehouden, waardoor de kamer toegankelijker is voor spelers die wat minder van het klimmen en kruipen zijn. Deze aspecten maken De Alchemist een uitmuntende keuze voor spelers die op zoek zijn naar een uitdaging en een rijke thematische ervaring, terwijl het minder geschikt is voor beginners of mensen die gewoon gezellig willen puzzelen.

Veel gestelde vragen/FAQ over de Alchemist

Ik ben claustrofobisch, is dat een probleem?

Alleen als je echt niet tegen kleine ruimtes kan. De ruimtes worden nooit zo klein dat ze benauwd aanvoelen. Je kunt altijd zelf ontsnappen met de noodknoppen.

Hoe zit het met de leeftijd?

Voor de Alchemist vragen we, als er geen begeleiding bij is, spelers van minimaal 14 jaar. Met begeleiding van bijvoorbeeld (één van de) ouders, mag deze leeftijd lager zijn. Hoewel de puzzels goed te doen zijn voor 12-jarigen, hebben we 14 jaar ingesteld omdat deze kamer net een stukje moeilijker is dan Area038. Hij is ook iets duisterder, wat op een jonge leeftijd wat meer indruk maakt.

Wat is een alchemist?

Een alchemist is een beoefenaar van alchemie, een mysterieuze en oude praktijk die het grensvlak tussen wetenschap en magie verkent. Historisch gezien hielden alchemisten zich bezig met lood omzetten in goud (transmutatie). Hun werk strekte zich echter verder uit naar het domein tot het leven wekken van de doden, een concept dat de fascinatie voor onsterfelijkheid en de essentie van het leven zelf belichaamt. Daarnaast verdiepten alchemisten zich in astrologie, het bestuderen van sterren en planeten om inzicht te krijgen in het menselijk bestaan. Ze voerden chemische experimenten uit die de basis legden voor de moderne scheikunde. Deze methoden waren gericht op het ontrafelen van de geheimen van het universum.

Is de kamer eng?

De Alchemist heeft een duister thema en is door de dynamische verlichting soms nauwelijks verlicht, maar de beleving zelf is niet heel eng. Er zijn geen live acteurs en geen schrikmomenten.

Zijn er meerdere kamers?

Ja, net als al onze escaperooms heeft de alchemist verschillende werkruimtes tot zijn beschikking. Hoeveel dit er zijn verklappen we niet hier, maar er valt meer dan genoeg te ontdekken!

Zijn er acteurs?

Nee, wij werken niet met live acteurs. Wel duikt de Alchemist soms op via een TV-scherm.

Wat moet ik dragen?

Voor de Alchemist raden we comfortabele kleding en schoenen aan. Er moet een klein beetje gekropen worden hier en daar (niet iedereen hoeft te kruipen)

Met hoeveel personen kan ik deze kamer spelen?

2 tot 6 personen. We maken soms een uitzondering als er 7 personen willen spelen, maar alleen is de gezelligheid belangrijker is dan het puzzelen. De kamer is namelijk gebouwd op 4-5 personen, dus qua puzzelverdeling is het niet ideaal om met zo’n grote groep te komen.

Kan ik in het Engels spelen?

Absoluut, we hebben voor escaperoom Zwolle: De Alchemist zelfs een Engelstalige versie gemaakt.

Heeft deze kamer fysieke elementen waar ik rekening mee moet houden?

Nauwelijks, er zijn wat drempels en smalle gangen, maar zolang er 1 persoon kan kruipen is er geen probleem.

Is de escaperoom gevaarlijk?

Nee, de Alchemist voldoet aan alle veiligheidseisen en er zitten nauwelijks fysieke elementen in. Maar zoals altijd, vragen we spelers toch voorzichtig te zijn om blauwe plekken te voorkomen.

Waar kan ik een review achterlaten?

Voor escaperoom Zwolle de Alchemist kun je op meerdere plekken een review achterlaten, bijvoorbeeld via Google!

Ook benieuwd naar onze andere escaperooms?