escape room Zwolle

Escape room Area038

Overzicht van alle escape rooms in Zwolle


Gebouwd door AKA Escape Rooms

Escape room Area038

Veel gestelde vragen over Area038

Ik ben claustrofobisch, is dat een probleem?

Ja. Je wordt in deze kamer opgesloten in kleine ruimtes. Je kunt altijd zelf ontsnappen met een noodknop. Als dat je niet genoeg geruststelt, stellen we een andere escaperoom voor. De Alchemist is een stuk minder claustrofobisch. Maar onze outdoor escaperoom Temple Run is nog beter geschikt als je claustrofobie hebt.

Is de escaperoom een probleem als ik kleurenblind ben?

Er zijn enkele puzzels in deze kamer waar kleur een rol speelt. We kunnen hier desgewenst omheen werken, maar voor de optimale beleving zitten er in ieder geval 2 mensen in de groep die niet kleurenblind zijn

Hoe zit het met de minimumleeftijd?

De minimumleeftijd van Area038 is 12 jaar. Dit is gebaseerd op een groep zonder begeleiding. Met begeleiding van bijvoorbeeld (één van de) ouders, mag deze leeftijd lager zijn. De reden dat we 12 jaar aanhouden is omdat we door ervaring weten dat vanaf deze leeftijd een escaperoom qua puzzels goed te doen is. De kamer is een beetje eng, maar dit is goed te doen voor de meeste 12 jarigen.

Waar staat Area038 voor?

Area038 is een samenstelling van Area51 (een geheime Amerikaanse basis) en 038, het netnummer van Zwolle, waar deze Nederlandse geheime basis staat.

Is de kamer eng?

Area038 niet heel eng. Er zijn geen live acteurs in de kamer. Ook zijn er geen schrikmomenten in de kamer. De kamer is wel donker en ziet er uit als een geheim onderzoekslaboratorium. Als je snel schrikt kun je sommige dingen eng vinden.

Zijn er meerdere kamers?

Ja, er zijn meerdere kamers. Je gaat van de ene ruimte naar de andere. Dus je bent echt een ondergrondse basis aan het verkennen. Hoeveel ruimtes je door navigeert, zullen we hier niet verklappen, maar het zijn er genoeg!

Zijn er acteurs in de escaperoom?

Wij werken niet met live acteurs. Wel kan het dat je iemand op een beeld voorbij ziet komen, maar er gaat niemand bij jullie de kamer in om je de stuipen op het lijf te jagen

Wat moet ik dragen?

Voor Area038 raden we comfortabele kleding en schoenen aan. Er zitten een aantal ladders en kruipelementen in de kamer.

Met hoeveel personen kan ik deze escaperoom spelen?

In escape room Zwolle – Area038 passen minimaal 2 personen, maximaal 6. We kunnen voor deze escaperoom helaas geen uitzondering maken, dit heeft te maken met het aantal startposities. Voor de optimale beleving bevelen we aan met 4-5 personen. 2-3 personen is erg uitdagend en met 6 personen is het wat druk.

Kan ik in het Engels spelen?

Ja hoor, geen probleem. Alle puzzels in Area038 zijn tweetalig, net als ons personeel.

Heeft deze kamer fysieke elementen waar ik rekening mee moet houden?

Er zijn enkele elementen in deze escaperoom die een korte fysieke inspanning vragen. Deze kunnen desgewenst overgeslagen worden.

Is de escaperoom gevaarlijk?

Nee, escape room Zwolle – Area038 voldoet, net als al onze escaperooms aan alle veiligheidseisen. We vragen wel om voorzichtig te zijn, je al niet de eerste zijn die met een blauwe plek naar huis gaat.

Waar kan ik een review achterlaten?

Dat kan op meerdere plekken, bijvoorbeeld via Google!

Bekijk ook onze andere escaperooms

Escaperoom De Alchemist

Veel gestelde vragen/FAQ over de Alchemist

Ik ben claustrofobisch, is dat een probleem?

Alleen als je echt niet tegen kleine ruimtes kan. De ruimtes worden nooit zo klein dat ze benauwd aanvoelen. Je kunt altijd zelf ontsnappen met de noodknoppen.

Hoe zit het met de leeftijd?

Voor de Alchemist vragen we, als er geen begeleiding bij is, spelers van minimaal 14 jaar. Met begeleiding van bijvoorbeeld (één van de) ouders, mag deze leeftijd lager zijn. Hoewel de puzzels goed te doen zijn voor 12-jarigen, hebben we 14 jaar ingesteld omdat deze kamer net een stukje moeilijker is dan Area038. Hij is ook iets duisterder, wat op een jonge leeftijd wat meer indruk maakt.

Wat is een alchemist?

Een alchemist is een beoefenaar van alchemie, een mysterieuze en oude praktijk die het grensvlak tussen wetenschap en magie verkent. Historisch gezien hielden alchemisten zich bezig met lood omzetten in goud (transmutatie). Hun werk strekte zich echter verder uit naar het domein tot het leven wekken van de doden, een concept dat de fascinatie voor onsterfelijkheid en de essentie van het leven zelf belichaamt. Daarnaast verdiepten alchemisten zich in astrologie, het bestuderen van sterren en planeten om inzicht te krijgen in het menselijk bestaan. Ze voerden chemische experimenten uit die de basis legden voor de moderne scheikunde. Deze methoden waren gericht op het ontrafelen van de geheimen van het universum.

Is de kamer eng?

De Alchemist heeft een duister thema en is door de dynamische verlichting soms nauwelijks verlicht, maar de beleving zelf is niet heel eng. Er zijn geen live acteurs en geen schrikmomenten.

Zijn er meerdere kamers?

Ja, net als al onze escaperooms heeft de alchemist verschillende werkruimtes tot zijn beschikking. Hoeveel dit er zijn verklappen we niet hier, maar er valt meer dan genoeg te ontdekken!

Zijn er acteurs?

Nee, wij werken niet met live acteurs. Wel duikt de Alchemist soms op via een TV-scherm.

Wat moet ik dragen?

Voor de Alchemist raden we comfortabele kleding en schoenen aan. Er moet een klein beetje gekropen worden hier en daar (niet iedereen hoeft te kruipen)

Met hoeveel personen kan ik deze kamer spelen?

2 tot 6 personen. We maken soms een uitzondering als er 7 personen willen spelen, maar alleen is de gezelligheid belangrijker is dan het puzzelen. De kamer is namelijk gebouwd op 4-5 personen, dus qua puzzelverdeling is het niet ideaal om met zo’n grote groep te komen.

Kan ik in het Engels spelen?

Absoluut, we hebben voor escaperoom Zwolle: De Alchemist zelfs een Engelstalige versie gemaakt.

Heeft deze kamer fysieke elementen waar ik rekening mee moet houden?

Nauwelijks, er zijn wat drempels en smalle gangen, maar zolang er 1 persoon kan kruipen is er geen probleem.

Is de escaperoom gevaarlijk?

Nee, de Alchemist voldoet aan alle veiligheidseisen en er zitten nauwelijks fysieke elementen in. Maar zoals altijd, vragen we spelers toch voorzichtig te zijn om blauwe plekken te voorkomen.

Waar kan ik een review achterlaten?

Voor escaperoom Zwolle de Alchemist kun je op meerdere plekken een review achterlaten, bijvoorbeeld via Google!

Ook benieuwd naar onze andere escaperooms?

Vergaderzaal Nexus

Wat zijn de voorzieningen van vergaderzaal Zwolle – “Nexus”?

We hebben een beamer, whiteboard en een TV ter beschikking. Daarnaast is koffie en thee inbegrepen.

Bumperbal

Veel gestelde vragen/FAQ over Bumperbal/Bubble ball

Is Bumperbal moeiljk?

We gaan niet beweren dat het licht is: De ballen wegen 12 tot 15 kilo (afhankelijk van de grootte, we hebben 2 maten). Deze kun je makkelijk dragen via je schouders. Wel zul je merken dat je snel uitgeput raakt als je wild aan het spelen bent.

Is Bumperbal gevaarlijk?

Bumperbal is ontworpen als een leuke en veilige activiteit. De bumperballen zelf dienen als een beschermende bubbel voor de spelers, waardoor de kans op verwondingen door botsingen wordt verminderd. Net als bij elke sport of recreatieve activiteit, is het essentieel om veiligheidsinstructies te volgen en voorafgaand aan het spel op te warmen en te stretchen. Hoewel er personeel op de locatie aanwezig is, is het de verantwoordelijkheid van de deelnemers om veilig te spelen en de regels te respecteren. Door deze richtlijnen te volgen, kan men genieten van bumperbal met een verminderd risico op blessures.

Waar komt Bumperbal vandaan?

Bumperbal, ook bekend als bubble voetbal of zorb voetbal, is een relatief nieuwe sport die is ontstaan in Noorwegen rond 2011. Het werd bedacht door Henrik Elvestad en Johan Golden, twee komieken, tijdens de opnames van een televisieprogramma. Het idee snelde de wereld rond na virale verspreiding via het internet. Spelers dragen grote opblaasbare ballen (bumpers) waarmee ze elkaar veilig kunnen botsen terwijl ze voetballen. Deze unieke twist op traditioneel voetbal combineert sportiviteit met een hoog fungehalte, wat bijdraagt aan teambuilding en het simpelweg genieten van een luchthartige, fysieke activiteit.

Mag ik foto’s maken voor social media?

Oke, je hebt ons, dit is geen veelgestelde vraag. Maar ga je gang en tag ons gerust!

#bumperbal #swolland

Kunnen we bij jullie drinken?

Zeker. We verkopen fris, koffie en thee. Alcohol is niet geschikt als je onze activiteiten wil spelen, bumperbal is wild genoeg zonder alcohol

Spelen we met bumperbal tegen andere mensen?

Nee, je speelt altijd tegen je eigen team. Vandaar ook het minimum aantal spelers.

Kan ik Bumperbal combineren met andere activiteiten?

Absoluut! Na een flinke fysieke activiteit, is het misschien even de beurt aan jullie hersenen in één van onze escaperooms. Of ben je misschien toch meer op zoek naar een sportieve activiteit, dan kun je bijvoorbeeld gaan bijlgooien!

Op wat voor locatie zit Bumperbal in Zwolle?

Wij bevinden ons aan de Hessenweg 19, we hebben daar een grasland van 2 hectare tot onze beschikking, dat is meer ruimte dan ooit nodig zal zijn.

Nordic Axe Throwing

Veel gestelde vragen over bijlwerpen

Wat is Nordic Axe Throwing?

Nordic Axe Throwing is een spannende outdoor activiteit waarbij deelnemers leren hoe ze op traditionele wijze bijlen kunnen werpen naar houten doelen. Perfect voor teambuilding, vrijgezellenfeesten of gewoon een uniek dagje uit met vrienden.

Voor wie is bijlwerpen geschikt?

Iedereen vanaf 18 jaar kan deelnemen aan Nordic Axe Throwing, het vereist wel enige kracht, maar dit is voor volwassenen meestal geen enkel probleem. Het is een perfecte activiteit voor iedereen die op zoek is naar fysiek avontuur en een unieke ervaring.

Is bijlgooien zwaar?

Dat valt mee. Onze zwaarste bijl weegt meer dan een kilo, maar de lichtste bijl weegt “slechts” 600 gram. De meeste mensen kunnen hier goed mee bijlwerpen.

Is bijlwerpen veilig?

We snappen dat bijlwerpen als een intimiderende sport kan overkomen, maar het is veilig. Zolang je je aan de regels houdt, kan er niets gebeuren. Om te relativeren: waarschijnlijk kom je met de auto. Dat is al gauw 1000 kilo aan staal dat met een vaart van 120km per uur over een weg dendert. Zolang je je echter aan de verkeersregels houdt, is het veilig. En bijlwerpen is statistisch gezien veiliger dan autorijden. Wat betekent dat de rit naar ons toe gevaarlijker is dan de activiteit! Net als autorijden hebben we de minimumleeftijd ook op 18 jaar staan.

Moet ik Nordic Axe Throwing van tevoren reserveren?

Ja, we moeten namelijk de banen voorbereiden voordat ze gebruikt kunnen worden, dit houdt in dat we de borden vochtig maken en houden met een mengsel, een proces waar we enkele uren van tevoren mee beginnen.

Kan ik bijlwerpen combineren met andere activiteiten?

Zeker! Nordic Axe Throwing is perfect te combineren met andere activiteiten die we aanbieden. Waag je na het bijlwerpen bijvoorbeeld aan een spannende escaperoom of ga de strijd aan met je vrienden tijdens een potje bumperbal als je op zoek bent naar nog meer outdoor activiteiten. Bekijk onze escaperooms en bumperbal pagina voor meer informatie.

Waar komt bijlwerpen vandaan?

Bijlwerpen als sport is in Nederland in 2018 geïntroduceerd, maar bijlgooien is ouder dan de menselijke beschaving. Deze traditie gaat terug tot zelfs voor de vroege bosbouwculturen, waarbij vaardigheden met de bijl essentieel waren voor het dagelijks leven en werk. Het gooien van bijlen als vorm van entertainment en sportieve competitie groeide uit deze praktische vaardigheid, en heeft in de loop der jaren een moderne vorm aangenomen met gestandaardiseerde regels en veiligheidsmaatregelen, waardoor het een populaire recreatieve activiteit wereldwijd is geworden.

Mag ik foto’s maken voor social media?

Graag zelfs! Maar houd je wel aan de veiligheidsregels.
#nordicaxethrowing
#swolland

Kunnen we bij jullie drinken?

Jazeker. We verkopen fris, koffie en thee. Alcohol is niet geschikt als je onze activiteiten wil spelen en zeker niet bij bijlgooien.

Spelen we met andere mensen?

Elke baan die je reserveert is exclusief voor jou en jouw groep!

Temple Run

Sorry, we zijn nog druk bezig met bouwen! We verwachten deze escaperoom “ergens” in 2024 te kunnen aanbieden!

Veel gestelde vragen over Temple Run

Wanneer gaat ie open?!

We hopen aan het einde van de zomer deze te openen. Ja we weten het, perfecte timing voor een outdoor escaperoom….

Ik ben claustrofobisch, is dat een probleem?

Als je claustrofobisch bent, maar je wilt wel een escaperoom spelen, dan is dit één van de meest geschikte. De escaperoom is gedeeltelijk overdekt, maar vindt zich grotendeels in de buitenlucht plaats.

Hoe zit het met de leeftijd?

De kamer is niet eng en de puzzels zijn niet te moeilijk, de minimumleeftijd van 12 jaar houden we aan omdat er een bepaalde logica verwacht wordt. Jonger dan 12 jaar is geen probleem, zolang er volwassen begeleiders bij zijn.

Zijn er meerdere kamers?

Ja, dit is één van de grootste escaperooms van Nederland, er zjin diverse kamers. We gaan niet teveel verklappen, maar als je op zoekt bent naar een grote escaperoom, dan is de Temple Run uitermate geschikt.

Zijn er acteurs in de escaperoom?

We hebben geen live acteurs.

Wat moet ik dragen?

Je bent buiten aan het klimmen, klauteren en kruipen. Zorg dus voor gemakkelijke schoenen en kleding die vies mag worden. Er is ook geen verwarming of verkoeling, dus kleed je naar de buitentemperatuur. Wij zorgen voor poncho’s, mocht het regenen.

Met hoeveel personen kan ik deze escaperoom spelen?

Momenteel richten we ons op 2 tot 8 personen. De ideale groepsgrootte blifjt wat ons betreft 4-5 spelers. Het voordeel van deze kamer is dat er genoeg hindernissen zijn om de hele groep actief te houden.

Kan ik in het Engels spelen?

Ja hoor, geen probleem.

Heeft deze kamer fysieke elementen waar ik rekening mee moet houden?

Ja, dit is een fysiek intensieve kamer. Er zitten veel fysieke hindernissen in de kamer, dus deze kamer is alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn. Er is een optie om de grootste hindernissen te omzeilen, maar dit bevelen we niet aan. Mocht er toch iemand moeilijk ter been zijn die de kamer wil spelen, neem dan even contact met ons op.

Is de escaperoom Temple Run veilig?

Absoluut, Temple Run voldoet, net als onze andere escaperooms, aan het bouwvoorschrift, dit houdt in dat alles veilig ontworpen is en je ten allen tijde zelf uit de kamer kunt in geval van nood. Houdt er wel rekening mee dat er hindernissen en obstakels in de kamer zitten, enige voorzichtigheid is geboden.

Bekijk zolang onze andere escaperooms:

Viking Games

Sorry, de Viking Games zijn tijdelijk gesloten! We hopen buitenseizoen 2025 opnieuw te openen!