Wandelaar bos in rode jas

Over Swolland

Inhoudsopgave

Wie zijn wij?

Reinier van der Wal

Reinier van der Wal


“Beter benaderbaar dan die eruitziet”
Reinier@swolland.com

Gerben van Duinen

Gerben van Duinen


“Grappige one-liner hier plaatsen”
Gerben@swolland.com

Bij Swolland, opgericht door de innovatieve ondernemers Gerben en Reinier in 2015, draait alles om het creëren van uitzonderlijke escape room-ervaringen. Oorspronkelijk gestart als AKA Escaperooms, hebben we ons onderscheiden door de ontwikkeling van escaperooms die niet alleen bekend staan om hun extreme detail in afwerking maar ook om hun gebruik van geavanceerde technologie en high-tech puzzels. Onze passie voor het vak schitterde al door in onze allereerste escaperoom, Emporium 13, waar elke hoek en kier getuigde van onze toewijding aan kwaliteit en innovatie.

In 2017 hebben we de escaperoom-industrie naar een hoger niveau getild met Dr. Frankensteins Lab, een van de eerste escaperooms in Nederland die de grenzen van traditionele escaperooms verlegde naar een 3.0 ervaring. Deze benadering van continue innovatie en ontwikkeling heeft ons in staat gesteld een compleet eigen escaperoom ecosysteem te runnen. Onze drive om onszelf voortdurend uit te dagen heeft geleid tot één van de meest innovatieve en high-tech escaperooms van Nederland.

We zijn toegewijd aan het bieden van unieke, meeslepende ervaringen die geesten prikkelen en samenwerking bevorderen. Ontdek waarom Swolland de voorkeursbestemming is voor escaperoom-enthousiastelingen die zoeken naar uitdaging, avontuur en onvergetelijke herinneringen

Wat is Swolland?

Welkom bij Swolland, het ultieme entertainment center in Zwolle waar avontuur en plezier samenkomen. Met een breed scala aan indoor- en outdooractiviteiten bieden wij een unieke ervaring voor iedereen van 12 tot 99 jaar. Bij Swolland staat de bezoeker centraal, en we streven ernaar om niet alleen entertainment maar ook een onvergetelijke herinnering te bieden.

Entree van Swolland in de winter

Swolland onderscheidt zich als een entertainmentbestemming met een focus op escaperooms en Nordic axe throwing, naast andere spannende activiteiten. In plaats van korte ritjes, nodigen onze activiteiten je uit voor een avontuur van 75 minuten, waarbij je betaalt voor wat je beleeft zonder de lange wachttijden.

5 redenen om Swolland te bezoeken

 • Unieke Activiteiten
  Van escaperooms tot bumperbal, onze activiteiten zijn ontworpen voor een volwassen publiek op zoek naar uitdaging en vermaak.
 • Lange Duur
  Elke activiteit biedt ongeveer 75 minuten aan plezier, veel langer dan standaard attractieparkervaringen.
 • Geen Wachttijden
  Geniet van onze activiteiten zonder het ongemak van lange wachtrijen. En er is een bar en een terras voor ontspanning tussendoor. Wel met non-alcoholische drank, onze activiteiten vereisen een scherpe geest!
 • Aandacht voor detail
  We hebben al onze activiteiten tot in de puntjes uitgewerkt en maken gebruik van tal van innovatieve technologie, dit komt het beste tot uiting in onze escaperooms.
 • Viking Thema
  Hoewel we minder nadruk leggen op het Vikingthema, is het nog steeds een essentieel onderdeel van onze identiteit, compleet met Nordic Axe Throwing!.

Ontdek onze activiteiten

Duik dieper in de wereld van Swolland en ontdek activiteiten die ontworpen zijn om te entertainen, uit te dagen, en onvergetelijke herinneringen te creëren. Van escaperooms die tot de meest geavanceerde ter wereld behoren tot het prehistorische bijlgooien.

Onze geschiedenis

De naam ‘Swolland’ is niet zomaar gekozen; het is een eerbetoon aan de rijke en veelbewogen historie van Zwolle. De naam van deze stad, oorspronkelijk bekend als Suol, is in de loop der eeuwen geëvolueerd: van Suol naar Swol, van Swol naar Swolla en uiteindelijk het welbekende Zwolle van vandaag.

Deze regio, rijk aan verhalen en legendes, vormt het perfecte decor voor Swolland. Met onze naam willen we niet alleen hulde brengen aan de geschiedenis en de kracht van Zwolle, maar ook de eeuwenoude traditie van ontdekking en avontuur voortzetten. Swolland, oftewel het land van Swol, staat symbool voor een wereld waar verhalen tot leven komen en waar elk spel een nieuwe pagina toevoegt aan de lange geschiedenis van deze plek.

Map van Swolla

Verantwoord ondernemen

Aardeboom

Als medewerkers hebben we jarenlang ervaren hoe grote corporaties geen enkele verantwoordelijkheid nemen in de vergroening van hun bedrijven. Geen afvalsortering, plastic wegwerpbekers, grijze energie, inefficiënte verwarming, 24/7 verlichting, gloeilampen en ga zo maar door. Nu we ons eigen bedrijf runnen kunnen we alles implementeren wat we willen, dus al die zaken en meer hebben we onder handen genomen.

Om onze toewijding te laten zien over onze groene missie, hebben we een speciale pagina ingericht met onze huidige en toekomstige inspanningen. Lees hier meer over hoe wij onze footprint zo klein mogelijk houden.