witte vector curve
thumbnail post white curve

Ons verhaal

Wie zijn wij?

Wij van Swolland…

Wat is Swolland?

Swolland is een entertainment center in Zwolle, een soort mini pretpark. Hier worden diverse indoor- en outdoor activiteiten aangeboden voor bezoekers vanaf 12 t/m 99 jaar. In plaats van een achtbaanritje van 2 minuten, ben je ongeveer 60 minuten bezig per activiteit. Ook betaal je alleen voor de activiteiten waaraan je deelneemt, i.p.v. voor het hele park.

Redenen om naar Swolland te gaan

Ons entertainment center lijkt op een mini attractiepark, maar onze activiteiten duren veel langer. In plaats van een achtbaanritje van 2 minuten, ben je ongeveer 60 minuten zoet met een activiteit. Ook betaal je alleen voor de activiteiten waaraan je deelneemt, i.p.v. voor het hele park. Daarnaast zijn er geen wachttijden en kun je in korte tijd veel beleven. De activiteiten zijn uniek en gericht op een volwassen publiek. Kortom:

  • Unieke activiteiten, gericht op een volwassen publiek
  • De activiteiten duren lang (+-60 min per activiteit)
  • Geen wachttijden, wel een bar!
  • Je betaald alleen voor de activiteit die je onderneemt
  • Alles in een viking thema!

Uiteraard sluit het een het ander niet uit, wij gaan zelf ook graag een dagje uit naar een attractiepark.

Geschiedenis

Swolland is afgeleid van de vroegere naam van Zwolle, d.w.z. Suol. Dit betekent heuvel. Zwolle was gelegen op een verhoging tussen de IJssel en de Vecht. Dit hoogteverschil is nu nog steeds zichtbaar op hoogtekaarten van de gemeente Zwolle. De naam Suol werd verbasterd tot Swol. Later werd dit Swolla. Al deze namen zijn te vinden op historische kaarten van Zwolle. Swolland is een porte-manteau van de woorden Swol/Swolla en land (land, als in pretpark).

Een kaart van Swolla uit 1649, Joan Blae

Verantwoord ondernemen

We vinden het belangrijk