escape room Zwolle

Nordic Axe Throwing

Nordic Axe Throwing

Bijlwerpen
60 minuten
3 verschillende bijlen
Avontuurlijk
2-24 spelers
4-24 spelers
Vanaf 18 jaar
Nederlands/Engels
Outdoor overdekt
Heaters
Pin/Ideal/Factuur
€99,-
inclusief 9% btw
verhaal van outdoorgames Nordic Axe Throwing in Zwolle

Bijlwerpen in Zwolle?!

Stel je eens voor dat je dartpijl 1 kilo weegt ipv 25 gram. En dat je bij een goede worp het hout af ziet splinteren van je doelwit. Het brengt bij de meeste mensen een oergevoel naar boven. Met Nordic Axe Throwing kun jij nu bijlwerpen in Zwolle!

Bijlwerpen was een populair tijdsverdrijf bij onze verre voorvaderen. De activiteit wordt al eeuwenlang beoefent, maar maakt weer een herintroductie in Nederland. In 2018 is Urban Axe Throwing uit Amerika naar ons kikkerlandje komen overwaaien en heeft bijlgooien weer op de kaart gezet. Nordic Axe Throwing brengt het bijlgooien weer terug naar z’n roots: naar buiten. Wel met overkapping, heaters en wat te drinken.

Het duurt uiteraard even voordat je deze eeuwenoude traditie in de hand hebt, maar er zijn weinig dingen die meer voldoening geven na een rake worp de bijl het bord te zien doorklieven.

Jullie krijgen een korte begeleiding over werptechnieken en hoe je punten kunt scoren, daarna mogen jullie zelf proberen de roos te raken met een bijl.

motivatie van outdoorgames Nordic Axe Throwing in Zwolle

Bijlwerpen in meerdere banen tegelijk

We hebben 4 verschillende banen beschikbaar voor de activiteit, met een maximum van 6 spelers per baan. Dus er kunnen in totaal 24 spelers bijlwerpen. Wil je meer dan één baan boeken? Neem dan even contact op via info@swolland.com of 06-125 95 039, wij reserveren dan de banen voor je. Bij het reserveren van meerdere banen bieden we korting:

1 baan: €99.00, capaciteit is 1-6 spelers
2 banen: €180.00, capaciteit is 7-12 spelers
3 banen: €270.00, capaciteit is 13-18 spelers
4 banen: €320.00, capaciteit is 19-24 spelers

En bij slecht weer…

Nordic Axe Throwing blijft een outdoor activiteit, maar om regen en kou tegen te gaan hebben we de baan volledig overdekt. Daarnaast hebben we heaters aangebracht. Dus bij regen blijf je droog. De heaters zorgen voor plaatselijke verwarming, maar zorg wel dat je warm genoeg gekleed bent.

Wat zeggen bezoekers over bijlwerpen in Zwolle? Ontdek het hieronder!

“Erg leuke Escape Room. Zeker waard om er met een groep heen te gaan. We hebben ook even kunnen gooien met de bijlen. Dat was ook erg leuk om te doen! Als je een goede escaperoom zoekt in de buurt van Zwolle, ga dan hierheen!”

Dion -

“Super leuk! Wij zijn wezen bijlwerpen. Alles was tip top in orde en erg vriendelijk personeel! Wij komen zeker nog eens terug”

Naomi -

“Fantastische originele escaperoom met erg leuke puzzels waar je goed voor moet samenwerken. De escaperoom is ook erg mooi gemaakt met een mooie sfeer. Daarna buiten een potje bijlgooien, erg tof! Aanrader!”

Frank -

“Een van de beste escape rooms gespeeld (en ik heb er toch al best wat gehad) en daarna lekker met bijlen gegooid. Buitengewone leuke middag :-)”

Bernard -

“Wij hebben vandaag een top middag gehad bij Swolland. We waren met 2 personen, allebei dames. Onze middag begon met Bijl werpen, wat echt ontzettend leuk bleek te zijn. We kregen een prettige uitleg en goede hulp in het begin. Daarna konden we ons uitleven.”

Jazzy -

“Bijlwerpen is zeker aan te raden hier”

Jelle -

Veelgestelde vragen over Nordic Axe Throwing

Wat is Nordic Axe Throwing?

Nordic Axe Throwing is een spannende outdoor activiteit waarbij deelnemers leren hoe ze op traditionele wijze bijlen kunnen werpen naar houten doelen. Perfect voor teambuilding, vrijgezellenfeesten of gewoon een uniek dagje uit met vrienden.

Voor wie is bijlwerpen geschikt?

Iedereen vanaf 18 jaar kan deelnemen aan Nordic Axe Throwing, het vereist wel enige kracht, maar dit is voor volwassenen meestal geen enkel probleem. Het is een perfecte activiteit voor iedereen die op zoek is naar fysiek avontuur en een unieke ervaring.

Is bijlgooien zwaar?

Dat valt mee. Onze zwaarste bijl weegt meer dan een kilo, maar de lichtste bijl weegt “slechts” 600 gram. De meeste mensen kunnen hier goed mee bijlwerpen.

Is bijlwerpen veilig?

We snappen dat bijlwerpen als een intimiderende sport kan overkomen, maar het is veilig. Zolang je je aan de regels houdt, kan er niets gebeuren. Om te relativeren: waarschijnlijk kom je met de auto. Dat is al gauw 1000 kilo aan staal dat met een vaart van 120km per uur over een weg dendert. Zolang je je echter aan de verkeersregels houdt, is het veilig. En bijlwerpen is statistisch gezien veiliger dan autorijden. Wat betekent dat de rit naar ons toe gevaarlijker is dan de activiteit! Net als autorijden hebben we de minimumleeftijd ook op 18 jaar staan.

Moet ik Nordic Axe Throwing van tevoren reserveren?

Ja, we moeten namelijk de banen voorbereiden voordat ze gebruikt kunnen worden, dit houdt in dat we de borden vochtig maken en houden met een mengsel, een proces waar we enkele uren van tevoren mee beginnen.

Kan ik bijlwerpen combineren met andere activiteiten?

Zeker! Nordic Axe Throwing is perfect te combineren met andere activiteiten die we aanbieden. Waag je na het bijlwerpen bijvoorbeeld aan een spannende escaperoom of ga de strijd aan met je vrienden tijdens een potje bumperbal als je op zoek bent naar nog meer outdoor activiteiten. Bekijk onze escaperooms en bumperbal pagina voor meer informatie.

Waar komt bijlwerpen vandaan?

Bijlwerpen als sport is in Nederland in 2018 geïntroduceerd, maar bijlgooien is ouder dan de menselijke beschaving. Deze traditie gaat terug tot zelfs voor de vroege bosbouwculturen, waarbij vaardigheden met de bijl essentieel waren voor het dagelijks leven en werk. Het gooien van bijlen als vorm van entertainment en sportieve competitie groeide uit deze praktische vaardigheid, en heeft in de loop der jaren een moderne vorm aangenomen met gestandaardiseerde regels en veiligheidsmaatregelen, waardoor het een populaire recreatieve activiteit wereldwijd is geworden.

Mag ik foto's maken voor social media?

Graag zelfs! Maar houd je wel aan de veiligheidsregels.
#nordicaxethrowing
#swolland

Kunnen we bij jullie drinken?

Jazeker. We verkopen fris, koffie en thee. Alcohol is niet geschikt als je onze activiteiten wil spelen en zeker niet bij bijlgooien.

Spelen we met andere mensen?

Elke baan die je reserveert is exclusief voor jou en jouw groep!

Dit is het team dat aan Nordic Axe Throwing heeft gewerkt:

Albert vd Worp
Albert werkt harder dan een bulldozer op red bull. Met zijn doorzettingsvermogen en vakmanschap maakt hij van elke hobbelweg een snelweg!
Gerben
Gerben richtte in 2015 Swolland op. Hij ontwerpt en programmeert puzzels, combineert techniek met creativiteit voor unieke, uitdagende ervaringen.
Gerrit-Jan
Gerrit-Jan is een ervaren bouwvakker en timmerman met 50+ jaar ervaring. Zijn vakmanschap en oog voor detail maken elk project tot een meesterwerk.
Reinier
Reinier richtte in 2015 Swolland op. Hij is het technische brein en combineert technische kennis met inzicht in de menselijke psyche.