Verlaten gebouw

Hoe je de slechtste escaperoom ooit bouwt!

Welkom bij onze gids over hoe je de slechtste escape room die ooit gemaakt is bouwt! Als je genoeg hebt van alle high-tech, professioneel ontworpen escape rooms en je eens een keer “wat anders” wilt zien, dan ben je hier aan het juiste adres.

In deze gids doorlopen we alle stappen die je moet nemen om de meest waardeloze escaperoom te bouwen. Van het bedenken van een verschrikkelijk thema tot het kiezen van de meest verwarrende puzzels en obstakels, wij hebben het voor je geregeld.

Dus als je klaar bent om heer en meester te worden in het bouwen van slechte escape rooms, lees hier de ultieme tips! Deze gids is natuurlijk niet bedoeld om serieus te nemen, want je publiek zal op z’n zachtst gezegd niet zo blij met je creatie. Maar hopelijk toveren we met het lezen van dit artikel net zo’n brede glimlach op je gezicht als wij hadden met het schrijven van dit artikel.

Locatie

Locatie is alles, dus waarom geen verlaten kantoorpand? Lekker goedkoop! Heeft ook zo’n lekkere herkenbare escaperoom-vibe.

En als het even kan, zorg dan voor betaald parkeren op een flinke loopafstand, dat vinden mensen altijd leuk! Psychologisch onderzoek wijst namelijk uit dat, hoe meer mensen betalen, hoe meer ze het waarderen!

Thema

Als je ons punt over de locatie goed hebt opgevolgd, is deze simpel: het thema is een verlaten industrieel/kantoorpand

Kringloop

Recycling is belangrijk. Dus waarom koop je niet gewoon de hele lokale kringloop leeg? Een willekeurig assortiment van tijdsgebonden artikelen van overleden boomers die zelfs de nabestaanden het gratis overnemen niet meer waard achten biedt een ware schatkist aan pareltjes! En als je het moet vervangen maakt het niet uit hoe. Dankzij een eclectisch mengeling van producten uit voorgaande generaties

En als het kapot gaat, geef je de gasten de schuld en eis je een schadevergoeding! Niets geeft zo’n adrenalie-gevoel als een eigenaar die schade op zijn/haar gasten probeert te verhalen. Dan moet je natuurlijk wel op zoek naar een vervangend artikel, maar dat is geen probleem als je escaperoom bestaat uit een eclectische mengeling van producten uit voorgaande generaties promoot.

Slotjes!!!

Wie houdt er nou niet van ouderwetse vintage cijfer- en hangslotjes? Loop de Action binnen, koop elk slotje dat je kunt vinden en gooi deze om je kringloop meubilair. En als het even kan zorg er dan voor dat elk slotje anders werkt. Want hoe een slotje werkt is natuurlijk onderdeel van de puzzel!

Mocht je het een probleem vinden dat spelers de slotjes niet kunnen openen, geef dan voor het starten van de kamer een onmogelijk te houden, extreem uitgebreide instructie over hoe elk slotje werkt, zodat de spelers weten dat ze zelf fout zitten ook al hebben ze je puzzel opgelost. Want niets pompt mensen zo op voor een beleving als instructies over hoe obscure slotjes werken.

Slagingspercentage = 1%

Alleen die-hards verdienen het om uit de kamer te komen! Als je niet slim genoeg bent, verdien je het niet om te ontsnappen. Vraagt iemand om hulp? Dan is dat 5 minuten straftijd! Een escaperoom is niet bedoeld om een leuke dag met je vrienden of familie te hebben, maar om keihard af te zien en te bewijzen dat je intelligenter bent dan andere mensen die je nog nooit ontmoet hebt.

Type puzzels

Een sudoku-puzzel is een kant-en-klare volwaardige escaperoom puzzel! Hieruit volgens een aantal cijfers, dat is perfect voor een escaperoom. Als mensen niet snappen . Ook Facebook staat een oneindige variatie aan puzzels. Zoals welke bak water het eerste volloopt. Lossen mensen je puzzels op door te gokken? Geef ze dan straftijd en weiger ze nog verder te helpen. Vergeet niet enkele quiz vragen in de kamer te verwerken die mensen zonder kennis van bestaande onderwerpen nooit kunnen oplossen.

Kamer

Spelers vinden het leuk om verschillende kamers te ontdekken. Maar jij vindt het leuk om geld te verdienen! Dus 1 kamer is meer dan genoeg. En prop er zoveel mogelijk mensen in, zolang ze maar betalen. Als ze dan maar kamers willen zien, kunnen ze andere escaperooms boeken. Met de tips uit deze gids ben je hooguit een paar honderd euro kwijt per kamer – en als je maar 1 escaperoom per kamer hebt is dat natuurlijk kassa!

Conclusie

Uiteraard dienen deze tips niet serieus genomen te worden. De slechtste escaperoom ooit bouwen is niet iets om trots op te zijn. Escape rooms zijn bedoeld om leuk en uitdagend te zijn, een inspiratieloze onmogelijk op te lossen escaperoom is niet het doel.