escape room Zwolle

10 tips voor als je een escaperoom gaat spelen

Haal het meeste uit je avontuur: 10 essentiële tips voor de escaperoom Liefhebber

Dus je gaat binnenkort een escaperoom spelen? Hartstikke leuk! Geen zorgen, we geven geen spoilers! Of je nu een doorgewinterde puzzelaar bent of je voor het eerst waagt aan dit avontuur, een goede voorbereiding kan het verschil maken tussen net niet ontsnappen en triomfantelijk de kamer verlaten. Om je ervaring nog onvergetelijker te maken, hebben we niet alleen een aantal essentiële tips voor je verzameld, maar ook adviezen die je teamwerk naar een hoger niveau tillen.

Inhoudsopgave

1. Denk hardop!

Een escaperoom is dé ideale (en mogelijk enige) plek om een succesvolle brainstormsessie te houden met je teamgenoten. Gooi alles eruit wat er in je opkomt over de puzzels. Geen filter, dat komt na het brainstormen wel. Ook als het niet klopt, kan het je teamgenoten helpen op het pad om een oplossing te vinden. We zien bijna altijd wel dat iemand een goed voorstel doet tijdens zo’n sessie.

Escaperoom overleg

2. Blijf zoeken!

Zoeken in de kamer

Zoek en gij zult vinden. Als je nog geen puzzel gevonden hebt, dan wordt het tijd om beter te zoeken. Kijk alles na en laat je teamgenoten alles dubbelchecken. Als je een puzzel gevonden hebt maar je hebt het idee dat er iets ontbreekt, mis je misschien onderdelen. Kijk goed rond, zoek naar een eventuele geheime doorgang, misschien kun je ergens doorheen kijken of zit er ergens een voorwerp verborgen.

3. Blijf met elkaar in gesprek

Net als in een goede relatie, heb ik mijn vrouw mij laten vertellen, is communicatie de sleutel. Vertel wat je weet, hoe je bij die conclusies komt en luister goed naar wat de andere daarop te zeggen heeft. Dit is wat een escaperoom zo leuk maakt: samenwerking!

Overleg

4. Zorg dat je plezier hebt!

Spelers hebben plezier

Het onderlinge samenspel is veel effectiever als je op een positieve manier met elkaar communiceert. Een omgeving waarin er voor iedereen ruimte is zorgt voor een productieve samenwerking en verhoogt de slagingskans.

En als extra voordeel: zelfs als je de escaperoom niet haalt, dan heb je het doel in ieder geval gehaald: een gave activiteit spelen waarbij je dichter naar elkaar toegroeit.

5. Betrek je teamgenoten!

Soms loop je vast in een tunnelvisie. Het kan erg belangrijk zijn om iemand met een frisse blik te laten kijken. Laat je teamgenoot meekijken, leg eventueel uit wat je gedachtegang is bij de puzzel en luister naar de input van je teamgenoot. Het kan maar zo zijn dat die iets bedacht heeft waar jij geen rekening mee hebt gehouden. Ook belangrijk als je je plezier wilt maximaliseren!

Escaperoom spelers staan rondom tafel voor overleg


7. Tel goed, wees nauwkeurig

Escaperoom Speler bestudeert puzze; met vegrootglas

Ow, mis je punt 6? Dat was nog wel de beste tip! Als onze schrijver iets nauwkeuriger was geweest, had je misschien net de informatie gehad die je nodig had om verder te komen in de escaperoom. Er zit hier ergens een les in denk ik…

8. Volhard!

Blijf doorgaan. Is er een donkere gang? Waarschijnlijk moet je dan daarnaar toe. Heb je een puzzel nog niet opgelost? Blijf zoeken, blijf proberen, blijf communiceren. Zodra je bij de pakken neer gaat zitten, is het voorbij. We hebben vrijwel geen spelers meegemaakt die het niet is gelukt terwijl ze bleven proberen. Laat de moed niet zakken!

Spelers gefocust

9. Luister goed naar de game master!

Groep luistert aandachtig

De game master is er om je te helpen, die wil ook dat jullie een topbeleving hebben. Let goed op aan de start van het spel wat de game master zegt. De game master volgt jullie voortgang o.a. via camera’s en microfoons, hij kent de kamer het beste. Als je een hint krijgt, ga er direct mee aan de slag! Dat doet ook wonderen voor de bloeddruk van de game master.

10. En zorg dat je plezier hebt!

Hadden we deze al gehad? Dat komt omdat dit het belangrijkste punt is! Dus, nogmaals: geniet van jullie onderlinge interactie, dan slaag je hoe dan ook. Wij wensen je in ieder geval heel veel plezier!

Escaperoom lol

Nog niet geboekt? Check onze escaperooms!

Deze tips gelden voor elke escaperoom, maar een goede escaperoom mag niet ontbreken. Wij bevelen Area038 van harte aan aan iedereen. Deze kamer is gebouwd door de meest ervaren mensen in de escaperoom industrie, met behulp van een professioneel bouwteam voor het decor en een psycholoog, zodat de focus ligt op samenwerking. Heb je al wat meer ervaring? Dan biedt de Alchemist de nodige uitdaging!