Escaperoom speler - de complotdenker

#2 De Complotdenker

De complotdenker

Elvis leeft nog, 9/11 was een inside job, Ufo’s bestaan en Kapitein Iglo zit achter het zinken van de Titanic. De complotdenker heeft het allemaal door.

Zodra de complotdenker de escaperoom binnenloopt gaan alle alarmbellen rinkelen. Niets is wat het lijkt. Alles betekent iets, niets en het tegenovergestelde.  De complotdenker onderzoekt de kamer tot in de puntjes, maar blijft overal vanaf, want wie weet ontploft het.

tinfoil hat pointing at hat
Rory112233 via Wikimedia Commons

Is die rode noodknop waar die escape room begeleider ons op wees wel echt een noodknop? Of is het een geheime hint. Als je ‘Niet indrukken’ omdraait dan krijg je Nekkurd tein wat helemaal niets betekent, dus betekent ‘niet indrukken’ helemaal niets en zou je de knop misschien net zo goed juist wel kunnen indrukken. Of is dat wat ze hopen dat je denkt?

Door de enorme informatielawine die de complotdenker over zich heen laat storten krijgt hij spontaan een 404-error. Na amper tien minuten in de escape room loopt zijn interne processor al vast. Door de stroomstoring vliegt hij in de fik en zijn hersenpan verandert in een frituurpan.

Je probeert hem te kalmeren maar het is te laat.
“Er hangen camera’s in de kamer. Ik weet het zeker! Big Brother is watching us.”
“Ja dat hoort erbij Andrie-…”
“Dat is precies wat ze willen dat je denkt. Je trapt er weer zo makkelijk in. De massa, de elite, de commercie commerca commer saka mumba K3, 3K, KKK.”
De verpleging geeft hem nog een extra dosis morfine. Het bezoekuur is voorbij.

Meerwaarde

Deze speler lost soms per toeval een puzzel op, maar mist alle focus en is te veel bezig met zijn teamgenoten overtuigen van zijn vage theorieën.

Quote: ‘Ik geloof niet in toeval in escape rooms’

Skill level: 6/10

Disclaimer: Alle beschreven personages zijn een karikatuur, overeenkomsten met echte personen zijn berust op toeval.

author avatar
Killian van Schaik Auteur
Tijdens zijn studie journalistiek heeft Killian bij AKA Escape Rooms Zwolle (nu Swolland) gewerkt, waarbij hij veel spelers door de escaperooms heeft begeleid. Gedurende zijn tijd bij ons heeft hij zijn journalistieke vaardigheden ingezet door het schrijven van een aantal artikelen die met de nodige humor en zelfspot geschreven zijn. Killian's scherpe pen en creatieve invalshoeken zorgen voor een frisse, humoristische blik op zijn tijd bij ons als gastheer.