Escaperoom speler - de ik-wist-het

#5 De Ik-wist-het!

De Ik-wist-het!

Deze speler hoef je niks uit te leggen. Hij weet hoe een escape room werkt. Hij weet zelfs al hoe hij er uit gaat komen. Hij weet ook wie het WK gaat winnen, wanneer Emiel Ratelband weer uit de bocht vliegt én wanneer Ch!pz haar reünie concert gaat geven.

De ‘Ik wist het’ wist ook al vanaf de seizoens-teaser dat Jan de mol is. Hij had alleen al zijn punten in aflevering 1 aan Ron verloren en zat daarna nog even op Emilio, Loes, Stine, Simone en Ruben. Maar Jan zat al die tijd al in zijn achterhoofd, net als de antwoorden op alle escape room puzzels.

Zelf weet deze speler nog geen zakje cappuccinopoeder in een glas water op te lossen, maar wanneer zijn team een puzzel kraakt is onze held er als de kippen bij om met de eer te strijken. “Ik zei toch dat we iets met dat bord moesten doen”, roept hij, starend naar een in codetaal volgeschreven bord dat de helft van de kamer in beslag neemt.

Captain obvious
Captain Obvious – Hotels.com

Daarnaast is de ‘Ik wist het’ een koning in het benadrukken van fouten die voorkomen hadden kunnen worden als men in het verleden andere gedachten zou hebben gehad. “Als jullie nou eerder die link tussen het dagboek en die laserstraal hadden gemaakt dan waren we nu al een stuk verder. Ik zei toch dat we iets over het hoofd zagen.” zegt deze speler, waarmee hij de groep wederom geen stap verder helpt.

Tijdens schoolvoetbal was jij degene die na het dolen van drie tegenstanders een goal leek te maken. Een prachtig schot, de keeper uitgespeeld, maar daar was de ‘Ik wist het’ om de bal nog geen meter voor het doel een nutteloos tikje na te geven. Hij juicht als Louis van Gaal en bedankt je voor de voorzet.

Conclusie

Om een lang verhaal kort te maken; deze speler is met alles net te laat. Hij werd net te laat geboren en zal helaas ook net te laat sterven. De ‘Ik wist het’ durft niet uit te komen voor zijn gebreken en faalt opzichtig in zijn poging tot overcompenseren. Slimme domme mensen weten dat ze hun mond moeten houden als ze ergens geen verstand van hebben. De ‘Ik wist het’ is dom dom. En ook hier zal hij waarschijnlijk veel te laat achter komen. Hij is achterlijk. Of beter gezegd; achteraflijk.

Skill level: 3/10

Quote: ‘Ik zei het toch? Zei ik het niet? Ik dacht het toch!’

Disclaimer: Alle beschreven personages zijn een karikatuur, overeenkomsten met echte personen zijn berust op toeval.

author avatar
Killian van Schaik Auteur
Tijdens zijn studie journalistiek heeft Killian bij AKA Escape Rooms Zwolle (nu Swolland) gewerkt, waarbij hij veel spelers door de escaperooms heeft begeleid. Gedurende zijn tijd bij ons heeft hij zijn journalistieke vaardigheden ingezet door het schrijven van een aantal artikelen die met de nodige humor en zelfspot geschreven zijn. Killian's scherpe pen en creatieve invalshoeken zorgen voor een frisse, humoristische blik op zijn tijd bij ons als gastheer.