Escape Room Zwolle - Sherlock Holmes

Deze spelers zitten altijd in een escaperoom: #3 De Sorry-dat-ik-besta

In elke escape room tref je dezelfde type spelers. Je hebt enthousiastelingen, complotdenkers, stille strijders en ga zo maar door. Elke week zal ik inzoomen op een van deze types. Wat voor speler is het? Wat drijft hen? En hoe goed zijn ze eigenlijk? Neem mijn teksten alsjeblieft een korreltje zout, want dat is goed voor je vochtbalans.

3.    De sorry dat ik besta

Meestal is deze speler een jongvolwassen vrouw. Ze is uitgeput door de keuzestress die de prestatiemaatschappij dagelijks als een baksteen op haar dak smijt. En al haar zelfvertrouwen is door de hongerige Social-media dementor weggezogen.

Vanochtend moest ze bij het posten van haar nieuwe Instagram foto al kiezen tussen een Juno en een Perpetua filter en nu wordt het haar echt even te veel. Ze snapt het niet, ze kan het niet en ze is het vast niet waard.

De Sorry dat ik besta neemt vaak een groep vriendinnen mee om zo haar onzekerheid op te laten gaan in het peloton. Meestal vallen de dames elkaar bij tijdens het zware uur in de escaperoom. Zo zijn ze tenminste niet alleen en kunnen ze samen giechelen om het feit dat ze niks kunnen.

Deze speler is de helft van de beschikbare tijd bezig met zich excuseren voor het feit dat ze bestaat. Maar wanneer ze rustig tot tien telt en eindelijk eens stopt te geloven dat de hele wereld überhaupt ook maar ene *** geeft om haar struggles, blijkt dat ze helemaal niet zo dom is en best een puzzel kan oplossen.

Haar eigen studentenkamer is bovendien al een escape room op zich. Het is een godswonder dat de Sorry dat ik besta dagelijks haar sleutels, oorbellen en krultangen kwijtraakt en het nog dezelfde dag weer weet terug te vinden. Om het vervolgens weer net zo argeloos bovenop de H&Malaya klerenberg te gooien.

Sorry dat ik besta
Afbeelding van Alexas_Fotos via Pixabay

Als heldere hemel bij donderslag blijkt de Sorry dat ik besta ineens de tijd van haar leven in de escape room te hebben gehad. Ze vond het fantastisch, zóóó leuk!  Als je stress, wanhoop, kommer en kwel in een blender gooit krijg je blijkbaar een krachtige emotiecocktail. En van een cocktail op zijn tijd houdt de Sorry dat ik besta wel.

Quote: ‘Wat zullen ze ons een domme groep vinden.’

Skill level: 4.5/10

Disclaimer: Alle beschreven personages zijn een karikatuur, overeenkomsten met echte personen zijn berust op toeval.

Door: Killian van Schaik

Interesse in de andere typetjes? Hier vind je ze allemaal terug:
Deze spelers zitten altijd in een escaperoom: De complete collectie