escape room Zwolle

Deze spelers zitten altijd in een escaperoom: #1 De strateeg

In elke escape room tref je dezelfde type spelers. Je hebt enthousiastelingen, complotdenkers, stille strijders en ga zo maar door. Elke week zal ik inzoomen op een van deze types. Wat voor speler is het? Wat drijft hen? En hoe goed zijn ze eigenlijk? Neem mijn teksten alsjeblieft met een korreltje zout, want dat is goed voor je vochtbalans.

1.    De strateeg

Elke groep met een beetje escaperoom ambitie heeft een strateeg nodig. De strateeg heeft te allen tijde het overzicht. Hij weet waar iedereen mee bezig is, welke code bij welke puzzel hoort, wat al opgelost is en in welke wijk de komende Postcode Loterij gaat vallen. 

De strateeg heeft netjes zijn huiswerk gedaan en weet precies wat hem te wachten staat in een escape room. Met natuurlijk overwicht zorgt hij ervoor dat iedereen naar hem luistert en bij hem komt rapporteren wanneer er nieuwe bevindingen zijn gedaan. Als een waar gezaghebber stuurt hij zijn pionnen op pad om het werk te doen waar hij zich zelf te goed voor voelt.

Hij heeft een verzorgd uiterlijk en een kalme, zelfverzekerde uitstraling. De strateeg kan zowel een man als een vrouw zijn, is rond de dertig jaar en heeft een chronische stijve nek omdat hij de hele dag op mensen neerkijkt. 

De strateeg speelt in zijn vrije tijd het liefst Risk om dan vol voor Australië te gaan en vervolgens de pot dicht te gooien. Hij sluit met iedereen pacten bestaande uit pure ‘Win-Win situaties’. Door deze pacten is hij allemans vriend. De rest van de wereld sabelt elkaar neer en wanneer ieders troepen zijn uitgedund blijken bondjes met de strateeg zo breekbaar als een oma met botontkalking.

Risk bordspel
Risk van Hasbro

Luxemburg

Als de strateeg thuiskomt na het spelen van de escaperoom sluit hij zich op in zijn studeerkamer om verder te werken aan zijn meesterplan om in 2020 in één nacht met een klein leger vertrouwelingen Luxemburg over te nemen. Luxemburg is te doen toch? Hoor je hem denken. En gelijk heeft hij. Gelijk heeft hij… 

Quote: ‘Wat hebben we tot nu toe jongens? Oké Ria, kruip jij die stekeltube nog eens in. En Ron, ga met Ria mee om te controleren of ze het wel goed doet.’ 

Skill level: 8.5/10

Disclaimer: Alle beschreven personages zijn een karikatuur, overeenkomsten met echte personen zijn berust op toeval.

Door: Killian van Schaik

Interesse in de andere typetjes? Hier vind je ze allemaal terug:
Deze spelers zitten altijd in een escaperoom: De complete collectie