Moederdag Cadeau Escaperoom

Shoutout naar je moeder! De liefste van de wereld

Bij deze geef ik een dikke shoutout naar je moeder. De vrouw die je gebaard heeft. Besef. Het enige wat ik ooit gebaard heb is een aantal aardige columns en een dagelijks drolletje. Je moeder is de eerste liefde van je leven. Ze troost je, aait je, voedt je. Veel mensen claimen de liefste moeder van de hele wereld te hebben en ze hebben allemaal gelijk.

Je eerste escaperoom

Moeder zijn is een professie. Het is een fulltimebaan. Sterker nog, het is een alltime-baan, want moeder ben je vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week. Vergis je niet. In het weekend ben je dus ook gewoon moeder. Zelfs tijdens kerst, oudjaarsavond en op wereld Astmadag. Onder de taakomschrijving valt een hele hoop. Na de geboorte, wat an sich al een hele bevalling (en je eerste escaperoom-ervaring) is, begint de ellende pas.

Moeder in bed met 2 kinderen
Foto van Ketut Subiyanto door Pexels

Van peuter tot puber, je moeder mag (lees: moet) het allemaal meemaken (lees: doorstaan). Eerst een shitstorm aan volgescheten luiers en slapeloze nachten, dan een abstract kunstwerk van abrikozenjam op de witte muur en jaren later een spijbelende, ondankbare, puberende puistenkop die haar komt vertellen wat ze allemaal fout doet in de opvoeding. ‘Jullie begrijpen me niet!’. Ze knikt begripvol en geeft je een knuffel als je het nodig hebt.

Zelf heb ik de liefste moeder van de hele wereld. Ze leest al mijn stukken en stuurt me vervolgens een berichtje dat ze heeft gelachen. Dat geeft mij dan weer een glimlach en zo maken we met zijn tweetjes de cirkel weer rond.

Mijn moeder cijfert zichzelf altijd weg voor anderen. Ze neemt altijd het kleinste stukje vlees en vraagt drie keer per zin of ik nog wat te drinken wil. ‘Koffie? Thee? Suiker? Melk? Wat fruit erbij? We hebben kiwi’s! wil je een kiwi?’ Ik zeg altijd dat ze wat vaker aan zichzelf moet denken, maar ze geniet ervan om zorgzaam te zijn en stiekem geniet ik daar weer van.

Moeder aan het koken met 2 kinderen

Moederdag

Als je moeder bent is het elke dag moederdag. Laten we op zijn minst een dag per jaar wat terug doen. O en kom nog eens thuis met zo’n tekening van vastgelijmde macaronistukjes, dat is classic, daar gaat ze geheid goed op.

Dus boek die activiteit! Voor je moeder.

Voor je moeder!

author avatar
Killian van Schaik Auteur
Tijdens zijn studie journalistiek heeft Killian bij AKA Escape Rooms Zwolle (nu Swolland) gewerkt, waarbij hij veel spelers door de escaperooms heeft begeleid. Gedurende zijn tijd bij ons heeft hij zijn journalistieke vaardigheden ingezet door het schrijven van een aantal artikelen die met de nodige humor en zelfspot geschreven zijn. Killian's scherpe pen en creatieve invalshoeken zorgen voor een frisse, humoristische blik op zijn tijd bij ons als gastheer.