Escaperoom Dr. Frankensteins Lab in Zwolle, de Biljartfabriek

Escaperoom Dr. Frankensteins Lab

Escaperoom Frankenstein

Laboratorium
60 minuten
Hightech
Escaperoom 3.0
4-6 spelers
Optimaal: 4-6
12 jaar
65% ontsnapt
Nederlands/Engels
Indoor
Airconditioning
Escape veilig
Pin/Ideal/Factuur
€109.95
inclusief 9% btw
Afbeelding van Escaperoom Frankenstein in Zwolle
Gesloten
verhaal van escaperoom Escaperoom Frankenstein in Zwolle

Herbeleef de Opwinding in Dr. Frankensteins Laboratorium!

Duik opnieuw in de wereld van mysterie en innovatie in één van de eerste 3.0 escaperooms van Nederland – Dr. Frankensteins Lab. Geopend in 2017 in de Biljartfabriek in Zwolle, onder de bedrijfsnaam AKA Escaperooms.  Dit avontuur bood een unieke ervaring met draaiende muren en meerdere verdiepingen, dubieuze psychische experimenten en zelfs een heuse gevangenis cel. Elke hoek verborg een nieuw raadsel en de kamer zat vol met lichteffecten, zoals op de foto’s goed te zien is.

In Dr. Frankensteins Lab was de uitdaging net zo levendig als zijn monster: werk samen om het wezen te doen herleven voordat de tijd verstrijkt, of riskeer deel te worden van Dr. Frankenstein’s volgende experiment. Alleen de slimsten zijn ontsnapt aan zijn grijpgrage handen, de rest… die belandde op het kerkhof. Meer daarover in onze andere inmiddels gesloten escaperoom, Buried Alive.

Helaas is ook Dr. Frankenstein ten prooi gevallen aan het coronavirus. In 2022 is deze escaperoom definitief afgebroken.

motivatie van escaperoom Escaperoom Frankenstein in Zwolle

Technische Innovaties in Dr. Frankensteins Lab: Een Kijkje achter de Schermen

In deze escaperoom hebben we voor het eerst grootschalig kleine microprocessors ingezet om alle puzzels aan te sturen. Van geavanceerde relaissystemen zijn we in deze kamer uiteindelijk overgestapt naar aansturing op een Raspberry Pi via een webserver. Het gebruik van deze techniek zorgde voor een meeslepende omgeving die de grenzen van traditionele escaperooms verlegde en was de basis voor de meest geavanceerde escaperoom software die er beschikbaar is.

tekstveld3 van escaperoom Escaperoom Frankenstein in Zwolle

It's Alive!

Zelfs nu Dr. Frankensteins Lab niet meer bestaat, blijven de herinneringen en de technologische doorbraken die we hebben bereikt een bron van inspiratie voor onze toekomstige projecten. De spirituele opvolgder van Dr. Frankensteins Lab vind je in onze Alchemist escaperoom, die ook zwaar leunt op de Steampunk esthetiek, een gestoorde wetenschapper en waar zelfs sprake is van een heus Dr. Frankenstein experiment.

Thumbnail of Escaperoom De Alchemist