Escape Room Zwolle - Sherlock Holmes

Escaperoom Maelstrom

Escaperoom Maelstrom

Duikboot
60 minuten
Hightech
Escaperoom 2.0
2-6 spelers
Optimaal: 4
12 jaar
40% ontsnapt
Nederlands/Engels
Indoor
Airconditioning
Escape veilig
Pin/Ideal/Factuur
€109.95
inclusief 9% btw
Afbeelding van Escaperoom Maelstrom in Zwolle
Gesloten
verhaal van escaperoom Escaperoom Maelstrom in Zwolle

Onze tweede escape room eh... escape duikboot

Je bent opgesloten in een metalen onderzeeër. Na 60 minuten is de zuurstof op en er is heel wat te doen om voor die tijd te ontsnappen, dus wees snel, geen tijd te verliezen!

De Maelstrom werd door onze bezoekers al snel omgedoopt tot “de duikboot”, deze naam hebben we later zelf ook aangenomen. Na het Emporium #13 een wijze les voor ons dat we meer toegankelijke namen moesten gaan gebruiken. Deze kamer zat bomvol puzzels, beginnend met het gebruik van grijpers door een hek om het draaiwiel van een luik langs een hek te manouvreren. En natuurlijk een periscoop, morse en een heuse zeeslagpuzzel. We hebben er alles aan gedaan om de puzzels in stijl vorm te geven. Deze escaperoom is eind 2019 gesloten en begin januari 2020 omgebouwd naar “Nemo’s Submarine“. Het steampunk thema was een inspiratie voor één van de kamers van escaperoom de Alchemist , terwijl de metalen look een grote inspiratie is geweest voor Area038.

motivatie van escaperoom Escaperoom Maelstrom in Zwolle

The making of... de duikboot

Toen we begonnen met het ontwerpen van escaperooms, wisten we dat we zowel Emporium #13 als de duikboot  gingen bouwen en hadden we voor beide tekeningen klaarliggen. Van de ideeën voor de duikboot is helaas niets overeind gebleven, omdat we veel geleerd hadden na het bouwen van Emporium 13. Dit zou onze meest compacte escaperoom ooit worden (op Buried Alive na, maar die heeft nooit live gedraaid). Tevens onze moeilijkste in de Biljartfabriek, we hebben op de minder dan 20m2 die deze kamer groot was optimaal gebruik gemaakt van de ruimte.