Escape Room Zwolle - Sherlock Holmes

Emporium 13

Escaperoom Emporium 13

Steampunk
60 minuten
Buizenpost
Escaperoom 2.0
2-6 spelers
Optimaal: 3-4
12 jaar
80% ontsnapt
Nederlands/Engels
Indoor
Airconditioning
Escape veilig
Pin/Ideal/Factuur
€109.95
inclusief 9% btw
Afbeelding van Escaperoom Emporium 13 in Zwolle
Gesloten
verhaal van escaperoom Escaperoom Emporium 13 in Zwolle

Onze eerste escaperoom in Zwolle - Emporium#13

Hier is het allemaal begonnen, onze eerste escaperoom. Na vele dagen, avonden en nachten brainstormen en zelfs het bezoeken van een heuse steampunk conventie kwamen de ideëen naar boven en hadden we besloten om onze eerste escaperoom te bouwen: het Emporium #13. De locatie hadden we nog niet gevonden, maar we wisten al wel wat we ongeveer wilden bouwen. De eerste tekeningen stammen nog uit de tijd dat we de escaperooms in zeecontainers gingen bouwen. Een idee dat we, achteraf gezien, hadden moeten doorzetten zodat we alle escaperooms nu nog konden aanbieden.

In 2015 hadden we een plek in het magazijn van de Biljartfabriek in  Zwolle gevonden. We zijn toen direct begonnen met de bouw van onze eerste escaperooms en we hebben de deuren geopend in februari 2016. We zijn begonnen met een escaperoom 2.0, qua decor is het Emporium#13 altijd één van onze mooiste kamers geweest.  Qua techniek, belichting en effecten hebben we echter veel geleerd. Helaas bestaat deze escaperoom niet meer. In 2018 is deze escaperoom omgebouwd naar Sherlock Holmes (ook gesloten). We hebben in de Alchemist een eerbetoon gemaakt aan onze eerste escaperoom.

motivatie van escaperoom Escaperoom Emporium 13 in Zwolle

The making of... Emporium #13

Als beginnend escaperoom bouwers hadden we geen idee waar we aan begonnen. We wisten wel één ding zeker: geen hangslotjes.  Cijfersloten mochten nog wel, omdat er nogal veel techniek komt kijken bij een fatsoenlijke escaperoom en de stap van nul naar een volledig elektromechanische escaperoom waren we destijds nog niet klaar voor. In het begin zaten wij (Reinier en Gerben) vaak bij de Starbucks, onder het genot van een kop koffie allerlei ideeën uit te wisselen. Ja, wij waren die irritante lui die daar altijd met laptop op onze schoot aan het brainstormen waren. En in het stadskantoor. En bij Beans&Bagels…

Nadat we alle ideeën op papier hadden gezet, hebben we in een 3D programma een overzicht gemaakt. En vervolgens weer alles overboord gegooid en nieuwe tekeningen gemaakt zodra we een definitieve locatie hadden gevonden. Wat dat betreft zijn we nog niet heel veel veranderd. Het bouwen van een escaperoom is een iteratief proces, waarbij je continue aanpassingen maakt aan je prachtige ideeën waar je dagenlang met uitwerken bezig bent geweest. Onze aannemers werden (en worden) regelmatig helemaal gek van alle wijzigingen die we aanbrengen. Na een half jaar bouwen was het dan zover, we konden open!