Escape Room Zwolle - Sherlock Holmes

Escaperoom Sherlock Holmes

Escaperoom Sherlock Holmes

Steampunk
60 minuten
Victoriaans
Escaperoom 3.0
2-6 spelers
Optimaal: 3-4
12 jaar
85% ontsnapt
Nederlands/Engels
Indoor
Airconditioning
Escape veilig
Pin/Ideal/Factuur
€109.95
inclusief 9% btw
Afbeelding van Escaperoom Sherlock Holmes in Zwolle
Gesloten
verhaal van escaperoom Escaperoom Sherlock Holmes in Zwolle

Escaperoom Sherlock Holmes in de Biljartfabriek in Zwolle | Gesloten

De wereldberoemde detective, Sherlock Holmes, is verdwenen. Professor Moriarty, zijn gezworen rivaal, is nu op zoek naar een nieuwe uitdager. Hij heeft het verblijf van de wereldberoemde detective omgebouwd met allemaal ingenieuze puzzels. Alleen de mensen die zijn uitdagingen weten te overwinnen, mogen de plaats van zijn rivaal innemen. En de professor heeft zo zijn eigen manieren om zijn slachtoffers te motiveren…

Sherlock Holmes: Moriarty’s Revenge is geopend in november 2018 op de plaats van onze eerste escape room, het Emporium #13. Nadat we dr. Frankenstein hadden gebouwd, wilden we ook het Emporium ombouwen tot een escaperoom 3.0. Om dit te bereiken zijn we begonnen met alle puzzels met cijferslotjes te vervangen voor compleet nieuwe puzzels. Uiteindelijk bleek dat we zoveel veranderingen door hadden gevoerd, dat we de laatste 3 puzzels ook maar gingen vervangen, zodat de escaperoom voor iedereen een nieuwe ervaring zou bieden. Hier hoorde ook een nieuw verhaal en een nieuwe titel bij. Omdat Dr. Frankensteins Laboratorium zo’n succes bleek hebben we gekozen voor een ander beroemd literair figuur die past in het fictieve Steampunk tijdperk: Sherlock Holmes. Vanwege het verhaal hebben we Dr. Moriarty’s Revenge als subtitel toegevoegd, maar deze verviel al snel en de kamer werd “Sherlock” of “Sherlock Holmes” genoemd. Deze kamer is uiteindelijk door toedoen van de coronacrisis vervroegd gesloten en heeft niet veel langer dan een jaar actief gedraaid.

motivatie van escaperoom Escaperoom Sherlock Holmes in Zwolle

Een kijkje achter de schermen bij escaperoom Sherlock Holmes in Zwolle

Sherlock Holmes was voor ons op meerdere gebieden een leerproces. Het was de eerste kamer was die vanaf het begin volledig digitaal aangestuurd werd. Geen cijfersloten meer, maar alles elektronisch en mechanisch aangestuurd. Dit betekende dat we audio en licht effecten volop konden toepassen na elke opgeloste puzzel., wat de beleving ten goede kwam. Wel hebben we geleerd dat het ombouwen van een kamer niet heel zinvol was. Voor spelers die onze eerste escaperoom al bezocht hadden, was er niet genoeg aanleiding om deze escaperoom ook te proberen – of zelfs de verwarring dat het om dezelfde kamer ging. Ook de lange escaperoom namen hadden geen zin, deze werden al snel gereduceerd tot de essentie.