escape room Zwolle

Doe groen, doe een uitje. Doe een groen uitje!

Vroeger waren we er minder mee bezig. En met “we” bedoel ik Reinier en ik (Gerben). En met “er” bedoel ik CO2, klimaatneutraal, verantwoord ondernemen, duurzaamheid, groene stroom, stikstofdepositie, Natura2000. En ga zo nog even door. Wat er veranderd is? Behalve de opwarming van de aarde, de en de onoverkomelijke ondergang van de aarde en alles wat erop leeft bedoel je?

Een tergend lang vergunningstraject proces waar we ons langzaam bewust zijn geworden van alle impact die wij als ondernemers hebben op onze omgeving.

Hessenweg 19 Voorkant

Om de impact van ons bedrijf zo positief mogelijk te houden, hebben we besloten om een deel van ons terrein terug te geven aan de natuur. Zo planten we zelf voor 2000m2 aan bomen aan op ons eigen terrein. Dit komt niet alleen het milieu ten goede, maar geeft ook een prachtige groene uitstraling aan ons park, wat perfect aansluit bij ons thema. Om deze redenen gebruiken we ook veel groene elementen in ons entertainment center, bijvoorbeeld door echte klimop als aankleding te gebruiken, grastegels voor de parkeerplaatsen, enz..

We liggen dichtbij een natura 2000 gebied. Een voorwaarde om ons entertainment center te beginnen was dat we niet meer stikstof mochten uitstoten dan voordat we begonnen aan Swolland. Om dit te bereiken verwarmen we onze attracties gasvrij, isoleren we alle gebouwen maximaal en voor het verkeer dat we aantrekken hebben we compenserende maatregelen getroffen. In de toekomst verwachten we onze stikstofdepositie nog verder te reduceren.

Groene energie via zonnepanelen

Ook zijn we erg kritisch op welke bouwmaterialen we gebruiken. We recyclen onze bouwmaterialen zoveel mogelijk en anders maken we gebruik van circulair en duurzaam materiaal. Zo zijn we 3 weken bezig geweest met het cleanen van houten balken zodat we deze opnieuw konden gebruiken op de nieuwe locaties. Onze eerste attracties zijn hierdoor bijna volledig gebouwd met gerecycled materiaal van onze oude locatie. Als we met nieuw hout bouwen kiezen wij voor het gebruik van hout uit duurzaam beheerde bossen, elke boom die gekapt wordt, wordt weer opnieuw aangeplant. De muren van onze outdoor escaperoom bestaan volledig uit duurzaam beton en zelfs onze riolering is volledig recyclebaar. Voor verlichting maken we uitsluitend gebruik van LED.

Uiteraard scheiden we ook onze afvalstromen, o.a. in glas, plastic, gft, papier, hout, klein chemisch afval, grof puin en bouwmaterialen.

Waar dit allemaal op neer komt is dat je als je bij ons komt spelen, je je in ieder geval geen zorgen te maken over je footprint!

Wat ons betreft is er altijd ruimte voor verbetering, dus laat het ons vooral weten als je zelf nog ideeën hebt.

author avatar
Gerben Escape Room Architect
Gerben en Reinier hebben in 2015 samen AKA Escape Rooms (nu Swolland) opgericht. Gerben heeft zich gespecialiseerd in het ontwerp en het programmeren van de puzzels. Hij combineert technische kennis met creatieve oplossingen om unieke en uitdagende ervaringen voor bezoekers te creëren. Zijn innovatieve aanpak en oog voor detail zorgen telkens weer voor onvergetelijke avonturen. En hoewel hij misschien meer tijd doorbrengt met puzzels dan met mensen, zorgt hij ervoor dat bezoekers zich altijd voelen alsof ze een epische avontuur hebben beleefd.