Escape Room Zwolle - Sherlock Holmes

Nieuw in Zwolle: Escaperoom Area038

Area038 is een escaperoom geïnspireerd op de bijna mythische status van het Amerikaanse Area 51, een “geheime” militaire basis waar onderzoek wordt gedaan naar . En naar verluid worden er aliens bewaard. 038, ofwel nulachtendertig, is het netnummer van Zwolle.

Controlroom van Area038

Ook in Zwolle staat nu dus een geheime militaire basis, dit keer vermomd als escaperoom. We hebben erg veel plezier gehad in het bedenken en bouwen van de puzzels. Eén van de dingen die wij als escaperoom bouwers gaaf vinden om te doen is om technologische ontwikkelingen te verweven met mechanische elementen. Daarbij ligt de uitdaging voor onszelf om bij elke nieuwe escaperoom de lat steeds hoger te leggen. Ook wilden we een grotere escaperoom met meer puzzels en meer geheime elementen in de kamer. Deze kamer heeft dan ook langer geduurd om te bouwen. Wat we allemaal in die tijd uitgespookt hebben, kunnen we helaas niet teveel over uitweiden zonder spoilers te geven. Maar na 8 maanden van bloed, zweet en tranen zijn we wel enorm trots op het eindresultaat.

Erfenis van AKA

Deze escaperoom is volledig nieuw. Onze oude escaperooms in Zwolle zijn helaas volledig afgebroken. Wel hebben we veel bouwmateriaal kunnen hergebruiken. Dit zie je niet aan de buitenkant, maar wij vinden het een fijn idee dat onze oude escaperooms een tweede leven hebben gekregen in de onderliggende structuur van onze nieuwe escaperoom.

Daarnaast erft deze kamer veel mechanische steampunk elementen die we in onze oude kamers toepasten. Denk aan tandwielen, (gas)veren, geleiders, magneten, mes schakelaars, etc…

En uiteraard hebben we veel kennis opgedaan. Met inmiddels 7 jaar fulltime ervaring in de escaperoom sector behoren we tot de veteranen van de escaperoom industrie. Van onze vorige escaperooms in de Biljartfabriek hebben we enorm veel geleerd. Niet alleen hoe we de nieuwste techniek toe moeten passen, maar ook wat onze bezoekers leuk vinden aan een kamer.

Hightech escaperoom

Area038 is verreweg de meest hightech escaperooms van Zwolle en omgeving en behoort tot de meest geavanceerde escaperooms van Nederland. De kamer is volledig geautomatiseerd en bevat enkel elektromechanische puzzels. De elektra is vooral veel op de achtergrond aan het werk, terwijl we aan de voorkant veel mechanische elementen toepassen.

Wil je de kamer boeken of een korte impressie krijgen van de kamer? Kijk dan hier.