Escaperoom speler - de agressieveling

#7 De Agressieveling

De agressieveling

Herinneren jullie je die kinderen nog die vroeger nooit naar FoxKids of Nickelodeon mochten kijken van hun ouders? ‘Van al die drukke tekenseries worden kinderen agressief’, zeiden de overbezorgde opvoeders en jullie lachten het droevige kind uit. Op het schoolplein hadden jullie het over The Fairly OddParents en Jimmy Neutron cross-over.

Mijn theorie is als volgt: de kinderen die vroeger werden beperkt in hun beeldbuisvrijheden zijn op latere leeftijd compleet door het lint gegaan. Waar wij veilig de overstap hebben gemaakt van de Power Rangers naar Game of Thrones hebben zij dat opstapje niet gehad. Afgelopen dinsdag keek het beschermde kind nog braaf Nieuws uit de natuur en woensdag zag hij ineens een man in stukken gereten worden door een hondsdolle nazizombie.

Schreeuwend kind
Afbeelding van Lee Murry via Pixabay

En toen knapte er iets. Hij knarste flink met zijn tanden en zijn pupillen gingen een centimeter wijder staan. ‘De kamer zit vol met puzzels die je op kunt lossen door codes te kraken. Als je de juiste code hebt dan gaat het slot soepel open. Probeer het slot niet te forceren als het niet open gaat.’, ging het ene oor in. Maar in het andere oor hoorde hij de doodgemartelde man nog naschreeuwen.

En zo, dames en heren, zo is de agressieveling geboren. Als een vlinder uit een coconnetje en een totalitaire staat uit Erdogan (please vervolg me niet). De escaperoombegeleider sluit de deur en over de speakers klinkt: ‘Are you ready to rumbleeeeeee!’ Gek genoeg lijken zijn teamgenoten niks te horen. Ze zijn wat aan het smoezen over iets onnavolgbaars. ‘Het zal wel weer over die aflevering van Spongerob gaan. Of hoe die vent ook heet.’, denkt de agressieveling. Hij besluit zich niet te mengen in het gesprek en gaat op zoek naar scherpe voorwerpen.

De agressieveling wordt in een dwangbuis afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij ‘De complotdenker’ tegenkomt. Ze kijken elkaar diep in de ogen en worden op slag verliefd op elkaars roodgloeiende crazy eyes. 

Conclusie

Als groep heb je vrij weinig aan een Agressieveling in je team. Wees niet bang, zijn woede richt zich niet tot jou, maar tot al het materiële. Een voordeel aan deze speler is de kans dat hij een slot zowaar openbreekt. Dit brengt jullie dichter bij het halen van de kamer, maar wordt wel gezien als valsspelen en escaperoomvredebreuk.

Quote: ‘Die zaklamp die we gevonden hebben kunnen we gebruiken om dit slot open te rammen!’

Skill level: 4/10

Disclaimer: Alle beschreven personages zijn een karikatuur, overeenkomsten met echte personen zijn berust op toeval.

Door: Killian van Schaik