Escape Room Zwolle - Sherlock Holmes

Deze spelers zitten altijd in een escaperoom: #4 De Luiaard

In elke escape room tref je dezelfde type spelers. Je hebt enthousiastelingen, complotdenkers, stille strijders en ga zo maar door. Elke week zal ik inzoomen op een van deze types. Wat voor speler is het? Wat drijft hen? En hoe goed zijn ze eigenlijk? Neem mijn teksten alsjeblieft met een korreltje zout, want dat is goed voor je vochtbalans.

4. De luiaard

Huuuuuoooaaaah… excuses, ik was even aan het gapen. Het is namelijk tijd voor niemand minder dan ‘De luiaard.’ AKA Snorlax, AKA  BeterBed, AKA tante Korrie. Vaak gespot als stille wintervacht tijdens familie-uitjes. Favoriete hangout: snackbar ’t Trefpunt. Favoriete bezigheid: Unihockey. Nee, natuurlijk niet! Slapen, het is slapen!

Luiaard in boom
Afbeelding van WikiImages via Pixabay

De Luiaard is nooit degene die uit zichzelf naar een escape room zal gaan, maar gaat meestal mee omdat het de familie zo leuk leek. Zelf was de luiaard meer dan tevreden met het jaarlijkse uitje naar familiepark Drouwenerzand waar ze de hele dag op het terras kon zitten sjekkies roken en gratis frikadellen speciaal in haar mik stouwen. Maar ja, de familie wilde eens wat nieuws proberen en wiens mond vol zit met frikadellen kan geen bezwaar uiten.

Als de luiaard de escaperoom binnen loopt, gaat ze direct op zoek naar een plek om te zitten en daar de rest van het uur te blijven. Een stoel, een tafelrand of, als het echt niet anders kan, de grond. Deze speler geeft geen kik om rookmachines, live acteurs, horror animaties en laserstralen. Ze is onverschillig als Maarten van Rossum die een pasgeboren baby ziet. Af en toe kijkt ze wat knorrig om zich heen. Je hoort haar denken: ‘Verdomme, ik kan hier niet eens een lekker zonnetje pakken.’

Aan het einde van de rit blijkt dit levend standbeeld met nekpijn een uur lang op het antwoord van de laatste puzzel te hebben gezeten waardoor de groep de kamer niet haalt. 

Is er dan werkelijk niks positiefs aan ‘De luiaard’? Natuurlijk wel! Naar alle waarschijnlijkheid betaalt deze speler gewoon mee aan de kamer, zonder de puzzels ook maar een blik waardig te gunnen. Hierdoor wordt de escape room voor de rest van de groep goedkoper en blijven er meer puzzels over, wat de ervaring nog intenser maakt. Bovendien zorgt de luiaard voor een fijne balans tegenover hyperactievelingen als ‘De complotdenker’.

Skill level: 1/10

Quote: ‘Het is wel donker hier.’

Disclaimer: Alle beschreven personages zijn een karikatuur, overeenkomsten met echte personen zijn berust op toeval.

Interesse in de andere typetjes? Hier vind je ze allemaal terug:
Deze spelers zitten altijd in een escaperoom: De complete collectie

Door: Killian van Schaik